Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
Успешан дијалог привредника и града Шапца

КРЕИРАЊЕ СЛИКЕ ГРАДА


Трећа седница Савета за праћење привредних кретања на подручју центра Шабац одржана је прошлог петка у Хотелу „Слобода“. Члановима Савета представљен је извештај о активностима између две седнице, Локални акциони план запошљавања у Шапцу, упоредни преглед цена комуналних услуга на подручју Ваљева и Пројекат „Сава парк“ који потписује шабачка фирма „СЕТ“.
Драгана Милосављевић, шеф Одсека за дечју, социјалну и здравствену заштиту Градске управе града Шапца, подсетила је да је Локални акциони план запошљавања, усвојен на последњој седници Скупштине града Шапца, усклађен са Националним планом запошљавања за 2015. годиину. Како је истакла, документ пружа могућност Градској управи да конкурише код Националне службе за запошљавање и добије средства за заједничку реализацију мера активне политике запошљавања.
- Град Шабац је акционим планом предвидео четири мере активне политике запошљавања. Прва је подстицај мера запошљавања жена старијих од 58 година и мушкараца старијих од 60 година, коју Град Шабац реализује самостално, из својих средстава, а за то је опредељено 15 милиона динара. На овај начин ће у 2015. години 100 лица бити радно ангажовано. Три преостале мере за које смо конкурисали су: јавни радови, стручна пракса код приватног послодавца и субвенције за самозапошљавање. За ове три мере Град је обезбедио близу 5 милиона динара, а тражена средства од Националне службе су нешто више од 4,7 милиона динара. Кроз ове три мере може бити ангажовано 53 лица, рекла је Драгана Милосављевић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић навео је да је Шабац ушао у сертификацију града као повољног привредног окружења и да је зато било потребно да Савет буде ојачан новим члановима који ће својим идејама помоћи да се унапреди рад у јавним предузећима и установама, као и да услуге које пружа Град буду још квалитетније по још нижој цени.
- Захвљујући Привредној комори, разговарали смо и донели закључке у области подстицаја грађевинској индустрији. Поред градње, позиционирамо Шабац као пољопривредни крај који се истиче у производњи јагоде и поврћа, млека и меса, а самим тим желимо да ојачамо и прехрамбену индустрију, истакао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Петар Николић, извршни потпредседник Регионалне привредне коморе Ваљево, позитивно је оценио дијалог између привредника и Градске управе града Шапца, оставарен формирањем Савета. Према његовим речима, то је могућност да све стране изнесу своје ставове и дођу до циља, а то значи да свима буде боље.
Владица Кузмановић из „Сани гроуп“ Шабац, један од привредника који учествују у раду Савета за праћење привредних кретања на територији центра Шабац, похвалио је могућност да привредници дају свој глас и активно учествују у креирању слике града.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa