Инфо

2. април 2015.2. апр 2015.
АКЦИЈА САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ ГРАДА ШАПЦА

„ЖИВОТ НЕМА ЦЕНУ“


Савет за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца учествовао је прошле среде у реализацији акције „Налог за безбедно понашање у саобраћају“
Налози за безбедно понашање у саобраћају, врло слични казнама за непрописно паркирање, „красили“ су већину возила на паркинг местима у центру града. Садржај налога упозораво је возаче на последице које управљање аутом под утицајем алкохола може да произведе. Акцију, коју су организовали Агенција за безбедност саобраћаја и Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, подржало је 56 локалних самоуправа, од 61 у којима постоји систем контроле и наплате паркирања.
- Доплатне карте које су наши суграђани затекли на колима првог априла носиле су јасну поруку, а она гласи да живот нема цену. Желели смо да им скренемо пажњу да се поједине грешке које начине можде неће моћи да плате. Само одговорном вожњом, без конзумирања алкохола, можемо бити безбедни у саобраћају, и то не само возачи, већ и сви остали учесници у саобраћају. Посебна порука је усмерена ка младим возачима и онима који су нестрпљиви да добију дозволу, да избегавају алкохол када возе, рекао је Немања Пајић, председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца.
Прошлонедељну акцију спровели су радници „Паркинга“, чије руководство подржава активности усмерене на остваривање вишег степена безбедности у саобраћају.
- Акцију су реализовали ЈКП „Паркинг Шабац“, Агенција за безбедност саобраћаја и Министарство грађевине, саобраћаја и инфраструктуре. Наша заједничка порука је да живот нема цену. Друга порука возачима је да не управљају аутомобилом под дејством алкохола. После прекорачења брзине, конзумирање алкохола је најчешћи узрок саобраћајних несрећа. Вожњу под дејством алкохола скоро увек прати и велико прекорачење брзине, што за последицу често има настајање тешких телесних повреда, па и смртне исходе. Сваке године на путевима страда више од 600 особа, због чега је сигурна и безбедна вожња у интересу свих нас, навео је Бојан Калановић, директор ЈКП „Паркинг Шабац“.
Према проценама полиције, један од 100 возача управља возилом под дејством алкохола, а од укупног броја саобраћајних незгода, седам одсто се догоди због употребе пића. Едукативним кампањама и учесталим контролама, број саобраћајних незгода које су настале због коришћења алкохола, током 2014., смањен је за 13 одсто у односу на 2013. годину.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa