Инфо

16. април 2015.16. апр 2015.
ОТВОРЕН ТРЕЋИ МАСКА ФЕСТ „УДАХНИ КУЛТУРУ“

РУМСКА ВЛАДОМАНИЈА

Захваљујући ентузијазму Анете и Ивана Томашевића, глумцима и оснивачима Сцене „Маска“ трећу годину за редом у Великој сали Културног центра одржава се Фестивал средњошколских позоришних представа „Удахни културу“.
-Анетина и Иванова идеја била је сјајна. Овом граду, а пре свега средњим школама, дали су један импулс у развоју позоришне културе и уметности, али и у неговању књижевног језика и чувању правих вредности. Уживаћемо гледајући ове младе талентоване људе који итекако показују да су креативни, а да смо ми ту који треба да имамо слуха за њих, да их подржимо и усмеримо да размишљају на прави начин ““ рекла је Бранка Тодоровић, реализатор књижевне сцене Културног центра који је партнер овог пројекта подржаног од стране Градске управе града Шапца.
У име Сцене „Маска“ малом броју заљубљеника у позоришну уметност обратила се и Анета Томашевић.
-У име Сцене „Маска“ желим да се захвалим Бранки, Културном центру и свима вама који сте на било који начин допринели томе да се овај фестивал одржи већ трећу годину. Јако је лепо што се проширио ван нашег града. Жао ми је што нема више представа из Шапца али то ће се вероватно мењати годинама. Желим вам да уживате у лепоти, младости и позоришту ““ додала је Анета.
Седам гостујућих представа и три шабачких школа током ове седмице представиће се шабачкој публици. Част да овогодишњи фестивал отворе припала је Драмском студију Омладинске сцене Градског позоришта Рума. „Владоманиаааа“ у режији Золтана Фридмана а по текстовима Јонеска, Хармуса, Ковачевића, Николетића, како и сам наслов каже, донела је на сцену френетичну опседнутост влашћу и владавином у којој је крајни циљ борба за престиж и богатство.
ПРОГРАМ
После изненадног отказивања учешћа Техничке школе Шабац у уторак је изведена само један представа и то „Благослов за бол“ Драмског студија „АРТ 019“ Дечјег центра Зајечар. У среду после драмске секције француског језика Шабачке гимназије, „О мушкарцима и колачима“ проговорили су глумци Креативног студија и Театра „Гартел“ из Сремске Митровице. Вечерас од 18 часова на програму је „Гарави сокак“ Пољопривредне школе са Домом ученика Ваљево, а од 20 часова „Коштана“ Омладинског позоришта Техничке школе Смедерево. У петак од 18 часова представиће се Стручна хемијска и текстилна школа Шабац са представом „Кондом није бомбон“, а од 20 часова Театар 011 Београд са „Секунд и 35 стотинки“. Суботње позоришно вече почеће са „Тежином круне“ Драмске секције гимназије „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове од 18 часова, а два сата касније Градско позориште Требиње извешће „Слијепу улицу“. У недељу, пре доделе награда, од 18 часова Шапчане очекује Нушићев „Свет“ у извођењу ученика Гимназије Лазаревац.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa