Инфо

14. мај 2015.14. мај 2015.
У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ПРОСЛАВЉЕН МЛАДИШИН И МЛАДИНИН РОЂЕНДАН

ИГРАОНИЦЕ ЗА МАЛЕ И ВЕЛИКЕ

Од понедељка у просторијама Канцеларије за младе града Шапца и Културног центра било је весело и раздрагано. Другари из Предшколске установе „Наше дете“ учествовали су у прослави другог Младишиног и Младининог рођендана.
- Рођендан је за најмлађе некако најбитнији догађај па смо и ми одлучили да наши најбитнији рођендан поново поделимо са најмлађима. Желели смо да представимо неке нове методе са којима могу да раде и васпитачи и родитељи у својим кућама. Наравно, и сви они који имају било какав контакт са децом. За то су задужени студенти Високе школе струковних студија за васпитаче. Потрудили смо се да Културни центар и Канцеларију за младе приближимо деци и да им покажемо да Културни центар или било која друга јавана установа није неки баук и да није само за одрасле већ је за сваког грађанина нашег града, а управо и за њих најмлађе ““ рекла је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Током петодневне прославе, која ће се сутра привести крају, предшколци су имали прилику да се друже на веома занимљив и креативни начин. Играоница „Математика кроз игру“, „Рођенданска маштаоница“, „Упознавалица“, Ликовна радионица „Бојаница-жврљаоница“, Центрић за дечја права и Центрић за будуће прваке пружили су малишанима много више од игре.
- Студенти прве године први пут се сусрећу са овим видом наставе и примене онога што су научили на предавањима и на вежбама, док студенти друге и треће године, који су већ имали прилике да буду на пракси, показали су све оно што су научили. Са Канцеларијом за младе сарађујемо већ другу годину али смо, због прошлогодишњих мајских поплава, били спречени да до краја спроведемо своје замисли које смо овога пута употпунили са више радионица ““ истакла је Марија Лукић, наставник практичне наставе.
За студенткиње треће године смера струковни васпитач Милицу Ђукановић и Ивану Лазић ово је, после предавања из методика и праксе, било другачије искуство. Идеје добијене на предмету васпитања за инклузивност и мултикултуралност реализоване су на најбољи могући начин.
- Ми већ имамо одређено искуство на методикама и на пракси али ово је доста другачије и много нам значи у смислу нашег усавршавања. Наш Центрић за дечја права осмишљен је тако да кроз разговор са малишанима поразговарамо и упознамо их са њиховим правима. Онда причамо и о њиховим обавезама. Деца касније цртају на папирима оно право које су запамтили, али и неко своје ново право које су смислили. Најчешће дечаци смишљају право да играју фудбал, шта жели да једе, и слично. Од тога правимо албуме које им поклањамо за успомену ““ објаснила је уз осмех Милица.
Да су изабрале прави позив потврдили су осмеси и задовољство на њиховим лицима. Исти осећај имали су сви присутни, од најмлађих до најстаријих учествујући у овој веома креативној прослави Младишиног и Младининог рођендана.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa