Инфо

21. мај 2015.21. мај 2015.
У ЦЕНТРУ ЗА СТРУЧНО УСАВРШАВАЊЕ 30. МАЈА ДРУШТВО УЧИТЕЉА ШАПЦА ПОКЛОНИЋЕ САДНИЦЕ

ПАУЛОВНИЈЕ ЗА ПРВАКЕ

Друштво учитеља Шапца и фирма „Планто“ из Марковца, Шумадија, у сарадњи са Градском управом Шапца, у суботу, 30. маја од 12 часова у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу организоваће акцију поделе садница основним школама. Како ће се наредне седмице, 5. јуна, обележити и Светски дан заштите животне средине ова вредна донација биће само један од начина да се повећа еколошка свест најмлађих.
- Децу учимо да су шуме плућа ове планете и да је важан значај екологије и очувања животне средине. Ово је такође један од начина да их научимо да сачувају то благо. Не за нас него за неке будуће генерације које долазе. Свака школа добиће по десет садница брзорастућег дрвета пауловнија које је пореклом из Кине, а које се користи као обновљиви извори енергије, првенствено у Шпанији, Португалији и другим земљама. У овом случају дрво ће код нас бити украсно јер има веома леп љубичасти цвет. Акција „Да растемо заједно ““ „Планто“, пауловнија и Друштво учитеља Шапца деци овога града“ наишла је на велико одобравање Градске управе која је већ желела да такву врсту дрвета посади на неким засадима по ободима града, на Старом граду, итд. Ми смо стицајем околности као Друштво учитеља дошли у контакт са фирмом „Планто“ која је сматрала да је ово леп начин да нешто учини за све ученике са територије града Шапца ““ рекла је Сузана Мијушковић, председница Друштва учитеља Шапца.
Око сто двадесет садница, вредности од пет до петнаест евра, у зависности од величине, биће подељено учитељима и ученицима првог разреда.
- И раније су ученици првог разреда садили дрвеће. Како се пауловнија сади у мају или септембру одлучили смо се да то буде мај јер ће тако садашњи прваци моћи у новој школској години, од септембра, да виде своје дрвеће колико је порасло. Школе ће имати слободу да то дрво засаде где желе. Фирма ће одржати кратку презентацију око одржавања дрвета које је веома лако. Ми ћемо причати о екологији, очувању здраве животне средине. Ученици првог разреда који буду присутни са учитељима добиће рекламне мајице од фирме тако да ће знати да су присуствовали једном лепом догађају које је организовало Друштво учитеља Шапца ““ истакла је Мијушковићева.

О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa