Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
ДВЕ МЕДАЉЕ ЗА ЧЛАНОВЕ КК “ИПОН“ КОЦЕЉЕВА НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ У НЕМАЧКОЈ

МЕДАЉЕ ЗА ДАЧУ И МАРКА

Са Европског првенства у ЈКА каратеу за младе до 17 година, одржаног 23. и 24. маја у Бохуму у Немачкој, српска репрезентација вратила се са 19 освојених медаља: пет златних, седам сребрних и исто толико бронзаних. Оваквом успеху допринели су и коцељевачки каратисти који су освојили две медаље.
- Са репрезентацијом Србије у Бохум је отпутовало четворо каратиста из нашег клуба. То су Марко Васић и Далибор Антонић као и дванаестогодишња Милица Бајуновић и Михаило Јовић. Чланови КК “Ипон“ наступали су у катама и договореном спарингу, а Милица и Михаило нису прошли квалификације и због пропуста организатора који је уочи самог такмичења променио пропозиције - изјавио је тренер др Томислав Стојановић који се први пут нашао и у улози судије на Европском првенству.
- Оно што смо зацртали то смо и остварили а уз мало више среће и Милица и Михаило су могли доћи до медаља. Ипак као и у сваком спорту најважније је било дружење и склапање пријатељстава са члановима других репрезентација - додао је др Стојановић.
Петнаестогодишњи Далибор Дача Антонић, којем ово није први наступ за репрезентацију земље на првенству Старог континента али ни прва медаља на овом такмичењу, био је другопласирани у екипној конкуренцији и освојио сребрно одличје. Он је заједно са Петухов Александром и Војином Миленковићем у финалу поражен од руске екипе. Најсјајније одличје српским репрезентативцима измакло је за 0,1 бод.
Велики успех на ЕП за младе остварио је деветогодишњи Марко Васић који је у појединачној конкуренцији у договореном спарингу изборио треће место и освојио бронзану медаљу док је у катама пети у Европи.
- Почео сам да тренирам карате као предшколац. Овај спорт ми се свидео када сам на мамин предлог отишао да гледам такмичење у спортској сали у Коцељеви. Волим да тренирам. На тренинге идем три пута недељно, али кад имам времена тренирам и кући. То ми није напорно јер ја волим карате - каже Марко који је одличан ђак и додаје да му је омиљени предмет математика.
- До сада сам освојио 30 медаља на такмичењима у Србији. Ова је 31. и прва са европског такмичења. У Немачкој ми је било веома лепо. Највише волим да вежбам кате и зато сам био тужан када сам у овој категорији изгубио од руског такмичара. Али када сам у спарингу победио и освојио медаљу онда сам био веома срећан. Сви су ми честитали и ја сам се лепо осећао. Био сам баш поносан - прича овај дечак чија је жеља да једног дана буде и најбољи у Европи.
Досадашње медаље, углавном златне, и запажени наступи на такмичењима говоре у прилог тврдњама стручњака да је овај деветогодишњак из Коцељеве веома перспективан каратиста и да ће, уколико настави вредно и упорно да тренира, успети да оствари свој сан можда већ на наредном првенству за младе.
На шестодневне припреме репрезентације на Копаонику крајем јула осим Даче и Марка позвани су Никола Васић, Тамара Маличевић, Милица Бајуновић, Михаило Јовић и Александра Милошевић. Њих очекује СП у Пољској, ЕП у Лондону као и ЕП за младе следеће године у Нишу.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa