Инфо

28. мај 2015.28. мај 2015.
ДВОСТРУКИ АРШИНИ МИНИСТАРКЕ МИХАЈЛОВИЋ

СТРАНКА ПРЕЧА ОД ГРАЂАНА

Реагујући на ненајављену посету потпредседнице Владе и министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић Мајуру у режији Српске напредне странке, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић истакао је да је то већ други пут да представник врха извршне власти долази у посету једном граду без најаве локалној власти. Први пут у јануару, у Кривају, министарка је дошла због најаве изградње локалног пута који је, према министаркином обећању, требало да буде завршен у марту. То што пута нема ни у јуну, министарку Михајловић није спречило да дође у Мајур и обећа изградњу пружног прелаза. Ситуација у којој се потпредседница владе бави изборима у једној месној заједници је паралелна стварност у Србији од које пристојан свет зазире.
- Када се Град Шабац у новембру обратио Железницама Србије са захтевом за подизање нивоа осигурања на путном прелазу у Мајуру, добили смо одговор да нема потребе за тим јер је прелаз, према свим параметрима, безбедан. Али се ипак испоставило да је тај прелаз згодна прилика за понеки политички поен пред изборе за Савет Месне заједнице у Мајуру, па је чак министарка дошла и обећала грађанима да ће преко пруге безбедно прелазити већ од новембра. Како се за неколико месеци безбедност грађана нагло погоршала? Зар безбедност грађана зависи од тренутног политичког интереса? Судећи по предизборној канонади Српске напредне странке, погоршала се њихова безбедност на власти, а процене исхода избора у Мајуру никако им не иду у корист, каже градоначелник Шапца.
Он подсећа да већ месецима чека одговоре из Владе Србије на питања која се тичу живота и безбедности свих грађана. То су питања о изградњи насипа Дреновац-Чеврнтија, ауто-пута од Руме до Шапца, реконструкцији пута Шабац-Сремска Митровица, пројекту енергетске ефикасности, исплати 123 милиона динара по основу заједничког учешћа Града и Републике у реконструкцији и доградњи базена, надокнади трошкова за ангажовање фирми током прошлогодишње поплаве, што је буџет града Шапца коштало више од 60 милиона динара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да су одговори на ова питања од виталног значаја за град Шабац, и да је њихово игнорисање недопустиво.
- О одговорности Српске напредне странке према стварним потребама грађана довољно говори чињеница да министарка Михајловић нема времена за разговор са представницима локалне власти у Шапцу, али има времена да гостује у телевизији и борави у страначким просторијама, наводи градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Насип тема за Европу, за министарку није
Пре неколико дана у Шапцу је боравио Ричард Маша, шеф сектора у Делегацији ЕУ у Србији задужен за пројекте изградње насипа, најважнији човек у Србији за изградњу насипа у Шапцу, Богатићу и читавој Србији. Он је имао више од два сата времена да разговара са мном о свим важним темама, између осталог и о насипу, процедури, поступку изградње... „Србијаводе“ још нису доставиле неопходну пројектну документацију, иако господин Маша инсистира на томе. Новца има. Европска унија, као озбиљан партнер наше државе, обезбедила је новац. О томе сам хтео да разговарам са министарком Михајловић јер је то најважније питање за грађане Шапца. Али она нема ни времена ни интересовања за то, бавећи се изборима у једној месној заједници. Овим гестом је рекла шта мисли о Шапцу и његовим грађанима. Али грађани ће тек рећи шта мисле о таквој политици, каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa