Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

ДА ВАМ СЕ НЕ ДЕСИ ШТО МЕНИ

Поштовани суграђани, обраћам се свима вама са жељом да извучете поуку из мог искуства. Доживела сам и штету и понижење. Ево како.
Годинама уназад купујем (поприличне количине њиховог асортимана) у „реномираној“ фирми „Томсин“. Како за себе на свом сајту кажу имају „стручну“ службу увек доступну за савет и помоћ. Како су мени помогли чућете.
Као и обично све за припрему и сетву соје купила сам код њих. Соја је лепо никла али је поприлично затравила. Супруг одлази у њихову радњу на Думачи и тражи препарат да соју попршће и очисти од траве. Наглашава да је соја домаћа, да је затравила и да није сигуран чиме сме да је попршће. Њихов стручњак и саветник инжењер Јанко даје му препарат да то и учини. По његовом савету то смо и учинили. Након пар дана уместо да интензивно вене трава ,то се дешава соји. У шоку и неверици на интернету укуцавамо назив препарата - „Пламен“ и видимо да се он користи искључиво у кукурузу. До сада га нисмо користили , а на своју несрећу верујући у њихову „стручност“ нисмо читали шта пише на декларацији. Па „стручњак“ је рекао и препарат и дозу. Како се сада кајем што сам им веровала.
У шоку и потрешена зовем фирму „Томсин“ и тражим разговор са власником. Некако након убеђивања са „љубазним“ особљем заказујем разговор. Након више од сат и по чекања власнику говоримо шта се десило. Саслушао нас је , али с обзиром да се запослени не сећају наше куповине и Јанковог савета испало је смешно то што тврдимо. Па ко смо ми сем огорчени и ојађени купци. То што годинама зна мог супруга као „доброг“ купца није вредело ништа. То што је готово немогуће да до сада није чуо за рејтинг свог стручњака Јанка који је баш због тог „рејтинга“ мењао често послодавце и што смо и нагласили није вредело ништа (то смо и ми сазнали када смо чекали на разговор та два дана викенда и сви су се питали како ми то не знамо). Наша тврдња је видело се испала је смешна.
Грешка је ваша рече он и то је то. Огорчена и у шоку рекла сам му да ћу учинити све што је до мене да и други не прођу као ја. Слободно, рече на то и насмеја се. Видело се његово мишљење да ми купци постојимо због њега , а не он због нас. Јак је и не можеш му ништа помири се с тим.
И предузећу све, од овог обраћања јавности до надлежних институција. Постоји ли неко ко би преко овог прешао а да вас при том још направе блесавим. О штети коју сам претпела не смем ни да мислим.
Од сада неверујте ником све проверите, а да ли ћете оваквој фирми као што је „Томсин“ икада након овога моћи поверити свој тешко зарађен новац и свој труд одлучите сами. Надам се да ће правда бити задовољена и да ће истина изаћи на светлост дана.
Данијела Лазаревић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa