Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
КоњиЧки спорт ““ на Четвртом такмиЧарском дану

ИвО ЏИМА УБЕДЉИВ, НАУТИ ЏЕКУ ЛОВОРИ

Шапчани су по ко зна који пут доказали да је коњички спорт број један у Шапцу као у Мачви и Поцерини. Тркачки дан, минуле недеље окупио је импозантан број посетилаца уз меч у Паризу и тешко и спарно време . Управа Хиподрома, потрудила се да стаза буде добро припремљена и довољно мекана за наступ око педесет уписаних галопских грла.
Уз Листед, надметање меморијалном такмичењу посвећеном бившем џокеју Дарку Филиповићу, пажњу присутних привукло је још на упису за четврти такмичарски дан, надметање трогодих и старијих галопера на дистанци од 1.200 метара, где је победио Иво Џима, са Шашићем у седлу. У узбудљивом финишу ““ друго место припало је омици Тринити Ривер, потомак Гварнарија и Катарине велике, Кеиптаун, дошао је трећи а у том изузетно јаком финишу, Клара Азнавур, успела се пласирати на четврту позицију. У смирај дана, дошао је тренутак одлуке ко ће први до Ловора. У падоку, пред трку, осам квалитетних грла. Све ври од власника, тренера, јахача, службених лица, гостију.
Свако је имао свог адута“¦распоред џокеја није реметио кладионицу. Ту су Шашић на Наути Џеку, Вујковић, на свом одличном Кид Фрст, Илић, на Биг Брадеру, Њези на Рет Батлеру. Ту су још Гури, Персијан Кет и Руи Фалеиро. Око ограде падока уобичајена гужва сви би да боље ошацују грла и џокеје.
Десетак минута пред трку зачу се глас дежурног у падоку, “Јаши“. Традиционална параде, у тој врсти такмичења, прође уз аплаузе присутне публике. Тачно у 18 сати и 35 минута, почела је најквалитетнија трка у Шапцу, од почетка овогодишње сезоне. Одлично су искочили Кид Фрст и Перидот, за њима Фалеиро, Песијан Кет, па остали за њима. У првој кривини после неких стотинак метара, добро је истуширан Вујковић, са Кид Фрстом и некако су се “попаковали“, без последица. Тад на чело излази Џек јер Шашић, није ништа калкулисао и све до Водовада, возао се на првој позицији. Тад сви почињу озбиљно терати али Шашић, почиње истеривати фаворите из руке и палако одмичу кроз цео правац, иза њих велика борба за остала три места. Рет Батлер, кроз циљ пролази други, Биг Брадер, трећи а четврто место припало је Кид Фрсту, са Вујковићем у седлу. У такмичењу најмлађих галопера најприпремљенији био је Арчипенко, у Хандикапу два, за грла од три године и старија Бјутифл он Трак, био је са Глоговцем на леђима најспремнији и најбржи . У трци трогодаца, на деоници од 1.800 метара, победила је Палмизана, коју је одлично одјахао Милојевић, друга позиција припала је Гордон Флешу, а трећу позицију освојила су три грла по одлуци судија. Џекрем , Лубеница и Акација, дошли су поравнати што и слика показује.
После дугог времена на трави у нашем граду, три коња поделише једно место. То може, само у Шапцу, рече један одгајивач грла из Лаћарка, на излазу из Хиподрома и позва своја два другара из Мајура, у госте на такмичење запрега у недељу, у Лаћарку. Радо прихатише позив и лагано кренуше ка свом ауту уз коментар завршеног коњичког дана. На потезу је Београд и галоп у песку, омица и ждребаца.
Б.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa