Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ДАРКО БЕРИЋ ДОБИТНИК НАГРАДЕ „ЗЕЛЕНИ АКТИВИСТА 2015“

ПРИЗНАЊЕ ЗА СЕДМОГОДИШЊИ ЕКОЛОШКИ АКТИВИЗАМ

Награда „Зелени активиста“ ове године отишла је у руке шабачког новинара за научну област заштита животне средине, Дарка Берића а додељује се истакнутим појединцима за стваралаштво, креирање и реализацију еколошких подухвата и идеја на нивоу Србије. Осим стварања еколошких емисија, Дарко Берић, је у протеклих седам година активно укључен у пројекте невладиних еколошких организација, промовисао је едукацију у овој области и давао идејна решења за спровођење бројних пројеката. Та фузија медијског рада помешена са несебичним еколошким активизмом на терену била је пресудна стручном жирију приликом одабира за награду међу кандидатима из целе Србије.
Конкурс „Зелени активиста 2015“ расписан је у оквиру истоименог двогодишњег пројекта а реализовао га је Европски омладински центар. Пројекат је имао подршку програма СЕНСЕ који спроводи Регионални центар за животну средину (РЕК). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу а циљ је био да се истражи и промовише заинтересованост младих за заштиту животне средине. Осим награде „Зелени активиста“ која је стигла у Шабац, додељене су награде у још три категорије: Зелени печат за најактивнију Канцеларију за младе(Варварин), награда за Зелену иницијативу (Нови Сад) и награда за Зелени прилог. Уручење признања уприличено је у Београду.
Подсећања ради, Дарко Берић је прошле године (април 2014.) награђен и републичком новинарском наградом за најбољу еколошку емисију у конкуренцији 55 радова на нивоу државе. Еколошки активизам у будућности планира да развија под окриљем своје неформалне еколошке организације „ЕКО АЛАРМ“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa