Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ГРАДСКИ ОДБОР НОВА СТРАНКА ШАБАЦ

ПОСЛЕ БОЈА, КОПЉЕ У ТРЊЕ

Избори за Савет месне заједнице Мајур окончани су, коначно, победом листе коју је формирала и подржала Српска напредна странка. Као странка која протежира демократске вредности, овом приликом упућујемо честитке кандидатима са поменуте листе.
Честитамо и осталим учесницима у изборном процесу, нарочито грађанима Мајура који су показали стрпљивост и истрајност у покушају да на само два изборна места остваре своје грађанско право.
Честитке и председнику Скупштине града Шапца, у чијој је надлежности био број бирачких места у Мајуру. Његовом одлуком да отвори чак два гласачка места за 6.500 бирача бројним грађанима је омогућено да поставе рекорд у вишесатном чекању на гласање, мада ваља признати да би рекорд био тешко достигнут да изборне комисије нису биле сачињене од проверених, али крајње неспособних и неедукованих кадрова СНС, а потврда је да је једно од два бирачка места затворено са закашњењем од три и по сата, мада је управо на том бирачком месту излазност била знатно мања, за око 450 гласача.
На крају честитамо и коалицији окупљеној око СПС чији су чланови, као и бивши чланови удомљени у странкама демократског блока као појединци добили највише гласова на пораженој листи “Мајур општина“, заступаној од стране градоначелника и подржаној са 12 милиона наших динара.
Нова странка истиче да су кандидати које је подржала, уз скромну кампању финансирану искључиво личним средствима, освојили 7 % гласова. Резултат скроман, али успех велики имајући у виду да је сам предизборни период био крајње недемократски, да су злоупотребљавани појединци, институције, али и градска, а посебно републичка каса. Осим мањих, спорадичних и појединачних инцидената сам дан гласања био је најмање проблематичан, уз велике мере обезбеђења, што личног појединих актера изборног процеса, што самих припадника МУП, што не приличи цивилизованим друштвима. Али је донекле у складу са српском политичком традицијом. Истичемо, да нас је посебно повредило, кршење Статута града, а у вези са коришћењем и истицањем симбола града, грба и заставе и груба злоупотреба једног од симбола, од стране групе грађана „Мајур општина“ који су грб истицали на својим памфлетима, лифлетима, новинској реклами и ТВ спотовима, иако је грб обележје свих нас Шапчана без обзира на било које разлике, а најмање политичке и као такав треба остати изузет од баналних ствари какве су побројане. Посебно, смо изненађени лицемерјем, јер управо одборници СПС и ЈУЛ у сазиву Скупштине у периоду од 2000. до 2004. године, нису гласали за промену и усвајање нових обележја града, па се питамо одакле сада толика посвећеност баш тим симболима да их присвоје и усвоје. Политика се мора вратити у службу грађана, а људи који се политиком баве треба да се врате идеалима политичког деловања, вредностима, принципима и занемаре самопромоцију, личну користи и славу.
Нова странка позива све грађане Мајура да се врате нормалном животу, комшијским разговорима, суживоту, професионалним активностима, сад када је циркус отишао из њиховог места и када избори полако падају у заборав.
Нова странка изражава и жаљење због континуитета лоше власти СНС-а која Мајуру у протекле четири године није, а верујемо ни у наредне четири неће донети никакав бољитак, као што није за три године донела ни Србији.
Ипак, на крају, грађани су бирали, а ми им желимо срећу и успех.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa