Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
„НАТИНИ“ УЧЕНИЦИ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ПРЕДСТАВОМ ОБЕЛЕЖИЛИ КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ПУБЕРТЕТСКИ „КОЧОПЕРИТИС“

Представом „Кочоперитис извесне даме у пубертету“ ученици виших разреда ОШ „Ната Јеличић“ са својим наставницама Славицом Лукић и Иваном Марковић испратили су прошлог четвртка још једну успешну школску годину. У препуној сали Културног центра сјајна генерација младих талентованих ученика, неки од њих и по последњи пут, заиграла је у овој представи која већ две године траје на „даскама које живот значе“.
- Ово је мој поклон школи пошто сам матурант. Драго ми је што сам ово урадила за своју школу. Мислим да ће ме памтити по добру и по овој представи. Жао ми је што идем али ми је драго што сам остварила добар утисак ““ рекла је Кристина Исаиловић, главна глумица у представи која ће већ у наредној школској години највероватније своје глумачке квалитете показати у некој од представа Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.
Да је задовољство било радити са члановима Драмске секције Кристином Исаиловић, Михаилом Вељићем, Мирославом Милутиновићем, Аном Максић, Милошем Јовановићем, Катарином Васић, Катарином Павловић, Богданом Радојичићем, Ђорђем Урбаном, Кристином Васић, Машом Вељић, Вуком Симићем, Иваном Јелић, Јованом Дракулић, Ђорђем Благојевићем, Иваном Савковић, Огњеном Јеврићем, хором, наставницом музичке културе Иваном Марковић и учитељицом Весном Мијатовић потврдила је и наставница српског језика Славица Лукић.
- Мјузикл смо извели први пут претходне школске године за Дан школе. Одлучили смо се на поновно извођење јер је задобио велике симпатије наше публике. Пре нас су мјузикл извели ученици Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада. Унели смо и неке ситуације из нашег свакодневног школског живота. Тема мјузикла је пубертет главне јунакиње Кристине која је и главни приповедач свих збивања у комаду. Мика Антић је рекао да је мало песама које говоре управо о оној прелазној фази између детињства и одраслог доба. Оно што важи за поезију, важи и за драмске текстове. Веома мало драмских текстова се баве овим прелазним периодом - пубертетом. Сви из вечитог троугла деца ““ родитељи - школа могли су се препознати ““ додала је наставаница Славица.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa