Инфо

4. јун 2015.4. јун 2015.
ТРОСТРУКО ОДЛИЧЈЕ ЗА „НИКОЛАЈЕВЦЕ“ НА МАЛИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА

ОБОРЕН ДРЖАВНИ РЕКОРД

Откако траје пројекат „Расти здраво - спорт у школе“ није се десило да једна школа на Малим олимпијским играма освоји више од једне медаље. То се овога пута догодило ученицима ОШ „Николај Велимировић“ који су се из Новог Сада вратили са три одличја - две златне и једном сребрном медаљом.
- Могу само да кажем да су деца остварила невероватан резултат. Показали смо неки континуитет већ четири године на државним првенствима. Сваке године смо освајали по једну медаљу. Ове године освојили смо три медаље. Тиме смо оборили државни рекорд откако постоји такмичење у Малим олимпијским играма. Деца су много напредовала моторички. Прати се рад, тестирамо децу и даље тако да је ово сигуран сам најбољи пројекат и спортска активност која је урађена на нивоу државе. Захваљујемо се Градској управи на подршци, Спортском савезу града Шапца и Савезу за школски спорт Србије као и колективу школе, родитељима и такмичарима ““ рекао је Бојан Николајевић који је са Мајом Перић био реализатор пројекта „Расти здраво“.
Јана Перић, Андреја Васић, Милица Вујовић, Анђелија Тошић, Ксенија Арсеновић биле су део екипе које су сачињавале ученице трећег разреда. Оне су на „Полигону свестраности“ показале шта знају и умеју, а да је то било више него одлично потврдило је освојено прво место, златне медаље на грудима и пехар у рукама.
- Било је лепо. Није било тешко. Највише ми је одговарало гађање. Ту сам била одлична. Време је било савршено и били смо супер. Драго ми је због ове награде. Наставићу даље да се бавим овим спортом ““ уверена је је Ксенија Арсеновић, ученица ИИИ3.
Речи похвале за ове спортски спремне девојчице имала је и учитељица Рада Павловић.
- Ово је заиста сјајна генерација. Освојили су златне медаље. Заокружили смо једну дивну причу тренирајући три године. Заслужују златне петице у дневник ““ додала је учитељица.
Ништа мање нису били успешни ни ученици другог разреда који су на „Полигону спретности“ међу двадесет екипа били најбољи.
- Била је јака конкуренција али смо освојили златну медаљу. Припремали смо се за такмичење сваки дан ““ истакао је Лазар Цвејић поносно показавши своју златну медаљу.
Екипа другог разреда, састављена од најбољих спортиста, вредно је радала током целе школске године.
- Знали смо да су добри јер су и прошле године освојили медаљу али сребрну. Ове године појачали смо екипу тако да смо презадовољни са постигнутим ““ није крио своје одушевљење ни учитељ Милорад Мића Миловановић.
Мало је фалило да се и најмлађи оките златном медаљом. По речима учитељице Зорице Симић водила се велика битка између „Николајеваца“ и ученика из Пожаревца.
- Фантастично су се снашли захваљујући тренерима Маји и Бојану. Стварно су радили и припремили се. То је одличан резултат с обзиром да су се први пут такмичили на Олимпијским играма. Између нас и Пожаревца била је мала, небитна разлика. Презадовољни смо, а они су пресрећни. Следеће године ћемо се потрудити да са тренерима порадимо на тим неким грешкама и исправимо тако да се надамо злату ““ уверена је у још бољи пласман својих ученика учитељица Зорица.
Да је на „Забавном полигону“ стварано било забавно потврдила је и Мија Јовановић.
- Дуго смо се припремали, вежбали и онда смо се такмичили. Мени је било све лако ““ са осмехом је додала Мија.
На Видовдан, када ће добити своје књижице са оценама, овим малим великим спортистима биће уручене и специјалне награде за све оно што су постигли на спортским теренима.
- Децо, са великим жељама смо вас послали у велики град. Очекивали смо победу, бар једну, али ви сте дошли са три пехара и шта човек да каже него да смо сви ми са сузама радосницама примили ту вест у суботу. Поносни смо на вас и колеге које су са вама радиле све време и у суботу делили те тренутке радости ““ рекла је директорка Весна Живановић која се малишанима обратила протеклог понедељка у спортској хали захваливши им се на великој радости коју су донели свима у школи.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa