Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ОПРОШТАЈНА ЖУРКА ГЕНЕРАЦИЈЕ 2000. НА НЕМАЧКОМ

МАТУРСКА КРЕАТИВНОСТ

У ОШ „Мића Станојловић“ у Коцељеви не недостаје креативности што су недавно потврдили и проф. немачког језика Бојана Вукотић и проф. музичке културе Иван Марковић. Својим осмацима приредили су „Абсцхиедспартy“, односно „Опроштајну журку“.
Надасве иновативна опроштајна журка изведена је у целости на немачком језику а учешће су узели ученици и Дечји хор „Лира“. Програм је отпочео интонирањем химне Европске уније на немачком језику „Оде дие Фреуде“ из чувене Бетовенове „Девете симфоније“. Кратак комични скеч „Лехрер ин дер Сцхуле“ („Наставница у школи“) донео је интересантну љубавну сцену. Дечаци су извели реп верзију песме „Ицх кМА“™КОМанн...“ док је интерпретацијом познате нумере „Ес њар еинмал им Дезембер“ из анимираног филма „Анастазиа“ Теодора Дајић задивила све присутне. Татјана Петровић одрецитовала је „Хеимвех“. Програм је завршен извођењем песме „Једен Таг ун једен Нацхт“.
На овај начин ученици са својим професорима показали су да поред знања поседују велики ентузијазам и вољу да своје часове учине што креативнијим шаљући истовремено поруку да ће иновације у настави бити предмет њиховог сталног усавршавања у будућности.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa