Инфо

11. јун 2015.11. јун 2015.
ПЕТАЦИ ИЗ ЗМИЊАКА УСПЕШНИ НА ДЕЧЈЕМ САБОРУ „ДАНИ ЋИРИЛИЦЕ“

ЛИКОВЊАЦИ БЕЗ ПРЕМЦА

Иако су тек недавно завршили пети разред ученици ОШ „Јован Цвијић“ из Змињака, на овогодишњем Дечјем сабору „Дани ћирилице“ показали су несумњиви таленат када је у питању ликовно стваралаштво. Од преко шест хиљада пристиглих радова на Републичкој ликовној смотри у организацији Удружења „Дани ћирилице Баваниште“, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, међу најбоље изабрани су и радови Валентине Моравчевић, Николе Мирчића, Анђеле Јелић и Милице Чолић.
- За рад ме је подстакла наставница ликовног Данка Милићевић уз коју сам постала свесна свога талента иако сам љубав према цртању имала од малена. Инспирацију сам налазила у свом окружењу, природи, интернету, књигама ““ рекла је првонаграђена у области илустрација Валентина.
Друга награда за илустрацију припала је Николи Мирчићу, који је, како је и сам истакао, веома радознао.
- Још од малена волео сам да цртам мени нове и занимљиве ствари. Из године у годину моје вештине сликања су се побољшавале ““ објаснио је Никола захвалан својој наставници која га је подстакла да учествује на конкурсу.
Умешност у области иницијала испољила је Анђела Јелић па зато не чуди што јој је припало друго место.
- Љубав према уметности јавила се на почетку петог разреда. Наставница ме кроз причу и објашњавање мотивише за рад. Духовита је и добра ““ није крила одушевљење Анђела својом менторком.
У области калиграфије најбоље се показала Милица Чолић која је освојила треће место.
- Калиграфија је постала моја велика љубав захваљујући наставници Данки. Задовољна сам успехом на овом конкурсу. Искрице среће и задовољства преплавили су моја осећања.Трудићу се и убудуће - обећала је Милица.
Љубав према овом виду уметничког стваралаштва, подстакнута ентузијазмом наставнице ликовне културе Данке Милићевић, само су један од показатеља да се са мало воље и истрајности може постићи много тога.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa