Инфо

27. мај 2010.27. мај 2010.
КАКО ОПСТАЈУ ВЛАСНИЦИ СТР РАДЊИ

НАМЕТИ ДРЖАВЕ ТЕЖИ ОД КРИЗЕ

Власнике самосталних трговинских радњи у Шапцу више погађају велики државни намети него економска криза и купци који се све чешће одлучују за набавке у хипермаркетима
Према статистичким подацима за прва три месеца ове године у односу на исти период лане забележен је пад промета у трговини од 10, 6 одсто. Светска економска криза и смањен промет робе у трговинама на мало, али и на велико, проузроковале су све учесталије затварање самосталних трговинских радњи.
Како наводе у Агенцији за привредне регистре, на територији општине Шабац, у току 2009. године обрисано је 33 предузетничке радње, које обухватају трговину на мало у неспецијализованим продавницама, претежно хране, пића и дувана. Основано их је 20. У прва четири месеца ове године, обрисано је седам таквих радњи а регистровано десет.
Велики проблем за опстанак “малих“ представљају и ланци хипермаркета који могу да понуде повољније услове куповине и ниже цене одређених производа. Али, судећи по изјавама неколико трговаца, најтеже је подмирити обавезе према држави.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa