Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА ПРЕТПРЕМИЈЕРНО ПРЕДСТАВИЛА КРАТКИ ФИЛМ

БУМЕРАНГ

Први од три кратка филма из циклуса пројекта „Млади у филму“ Канцеларије за младе града Шапца приказан је прошле среде, 24. јуна, у Великој сали Културног центра. Претпремијера волонтерског остварења „Бумеранг“ по сценарију Јелене Арсић, а у режији Николе Живковића, имала је за циљ да се виде реакције публике пре представљања широј јавности.
- Заиста смо за сада задовољни како је све протекло. Пре свега у реализацији самог филма и у односу људи према нама, односно у томе како су нам изашли у сусрет и колико су нам помогли да створимо један од едукативних филмова који ће, пре свега, сутра служити да представимо младима неке аспекте живота који су мало незгодни и који могу на доста другачији начин да се заврше. У плану су још два филма која ће се снимати током лета и јесени. Потрудићемо се да са њима наступимо и на неким фестивалима кратког филма - обећала је Наила Мехмедовић, директорка Канцеларије за младе.
Задовољан постигнутим био је и млади Никола Живковић који се нада да је овај десетоминутни филм почетак његове редитељске каријере.
- Презадовољан сам с обзиром да је ово волонтерски филм. За кратко време смо урадили одличан посао. Теме су актуелне - наркоманија, алкохолизам, мито и корупција. Планирам још пројеката. Оно што ми је било најзанимљивије на снимању је сцена у којој глумац уместо да каже да треба да дође до мозга и отклони тумор погреши и изговори да треба да дође до мозга да га отклони - додао је уз осмех Никола.
Говорећи о филму сценариста Јелена Арсић истакла је да су хтели да прикажу или бар дотакну неке актуелне проблеме у друштву и држави, али и о недостатку амбиције и мотивације код младих за излазак из понора и бесмисла.
- Оно што заправо филм покушава да истражи и прикаже јесте ко је заправо бацио тај бумеранг и како све почиње. Можда јесте мало мрачнији али волела бих да се неке лепе поруке извуку из овог филма. Између осталог и то да никоме не сме да буде циљ материјална сигурност или вредност. Оно што стврано вреди није у новчанику или ауту или професији. Заправо кад изгубимо ту сигурност међу људима у породици, пријатељима или просто онима који су нам битни ништа не може да је надокнади. Можда почетак свега овога јесте тако што постанемо слепи и глуви за оне најближе и заборавимо да је највредније баш то што нас окружује а то су људи - уверена је Јелена.
За Милоша Лукића, главног глумца, ово је било прво појављивање на филму.
- Предивно искуство. Први пут да сам у овако нечему. Кроз улогу наркомана покушао сам да прикажем тај свет дилера, потребе за новцем. Све оно што чини једну такву особу. У данашњем свету знамо како је то и шта је тако да и није било баш толико тешко ући у ту улогу. С друге стране, како сам нов у овоме могу рећи да је и било тешко - рекао је Милош.
Глумачкој екипи, коју су чинили искусни глумци Шабачког позоришта Иван и Анета Томашевић, као и Ђорђе Дамњановић, Милош Михајлија, Драгица Милосављевић, Драгољуб Манојловић, Иван Ђукановић, Алекса Дамњановић, Лука Стефановић, Јелена Арсић, подршку су дали Небојша Вишановић из Продукцијске куће „Видеал медиа“, Душан Павловић, Синиша Поповић, Сузана Влајковић, Владан Јовичић, Мирјана Поповић, Вања Кузмановић, Милутин Станковић, Гордана Марковић, Данијел Урошевић и МЦ „Парк“.
До краја године, по завршетку сва три филма из пројекта „Млади у филму“, прилику да погледају ова надасве едукативна филмска остварења имаће сви заинтересовани.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa