Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
МАЛА МАТУРА У ОШ У КОЦЕЉЕВИ

НЕЗАДОВОЉНИ БОДОВИМА

Од 145 свршених основаца малу матуру полагао је 141 ученик ОШ “Мића Станојловић“. Ученици су као и на пробном тесту најслабији резултат забележили из математике. Просечан број бодова на овом тесту је 6,74. Тест из српског језика као и комбиновани коцељевачки основци завршног разреда урадили су боље. Број бодова из матерњег језика је 9,17 док је комбиновани тест ученицима донео највише поена, у просеку 9,92.
- У поређењу са претходном генерацијом, овогодишњи просек теста је лошији из математике док су из српског језика и комбинованог теста на нивоу прошлогодишњег броја бодова - рекао је директор школе Павле Алексић.
Руководство школе истиче да су незадовољни постигнутим резултатом ученика, а као разлог ниског броја бодова наводе, између осталог, и неадекватну посећеност ђака завршног разреда на часовима припремне наставе. У школи кажу да су одржавали и родитељске састанке који су имали за циљ да их упозоре на изостанке деце са ових часова као и да покушају да утичу на њих да у највећој могућој мери искористе припремну наставу.
В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa