Инфо

25. јун 2015.25. јун 2015.
ИТАЛИЈАНСКА ФИРМА КРЕЋЕ СА ПРОИЗВОДЊОМ У ШАПЦУ

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 700.000 ЕВРА

Италијанска фирма „Бијеме“ из Тревиза почеће производњу санитарне опреме у Шапцу почетком септембра
Италијански инвеститор „Бијеме“ из Тревиза ускоро почиње са радом у Шапцу. Сувласници ове фирме договорили су почетак производње санитарне опреме у нашем граду, у Слободној зони Шабац. Са представницима локалне самоуправе веома брзо су се договорили о петогодишњем закупу и опремању простора, и покретању производње, за шта су у старту издвојили 700.000 евра.
- Закупили смо халу, површине 2.200 квадратних метара, на пет година. Производња ће почети до половине септембра. У почетку ће бити запослено 35 људи, који ће проћи обуку за овај посао, а са проширењем производње веома брзо очекујемо и нова запошљавања, односно повећање броја радника. Имамо велико искуство у послу, на италијанском тржишту послујемо 30 година, а највећи део производње базиран је на изради лавабоа, када и других санитарних елемената, навео је Пјетро Мораса, сувласник фирме „Бијеме“.
Други сувласник фирме, Силвио Боф, захвалио се на помоћи Градској управи приликом склапања посла, и изразио нада да ће са овог места италијанска фирма извозити своје производе широм Европе и света.
- Имали смо веома добру сарадњу са градоначелником Шапца, његовим сарадницима и људима из Слободне зоне. Они су нам помогли да брже решимо административне процедуре. Планирамо да наше производе са овог места пласирамо на тржишта Европске уније, Русије, Турске, али и Сједињених Америчких Држава, истакао је Боф.
Обавеза локалне самоуправе је да помаже домаћим привредницима и страним инвеститорима који ће у Шапцу отварати нова радна места. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да се ускоро очекује покретање производње још четири италијанске фирме на подручју града, и додао да је интересовање италијанских привредника за инвестирањем у Шапцу изазвало пажњу и амбасадора Италије. Његову посету Шапцу очекује током лета.
- Током последњих неколико месеци започели смо озбиљне преговоре са пет италијанских фирми. Једна од њих је „Бијеме“ који ће у Шапцу производити санитарни програм, а у непосредној близини, односно суседној хали ускоро ће почети са радом и компанија „ОДС тецхнологy“, фабрика бризгане пластике. То су породичне фирме, која су су сложиле око једног: да је Шабац добро место за улагање и њихове инвестиције. „Бијеме“ ће за почетак запослити 80 радника, а нарочито нас радује то што планирају да прошире производњу. С обзиром на одлуку пет италијанских компанија да почну са производњом у Шапцу, ми смо ступили у кантакт са амбасадом Италије, те очекујемо да нас амбасадор ускоро посети. Потребна нам је и подршка републичке владе, која има програм подстицаја за инвеститоре, а сигуран сам да град Шабац испуњава све услове за добру сарадњу по том питању, рекао је Зеленовић.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa