Инфо

3. јун 2010.3. јун 2010.
ДОМАЋА ПРИВРЕДА СПОРО КРЧИ ПУТ НА СВЕТСКО ТРЖИШТЕ

БЕЗ ИЗВОЗА НЕМА ОПОРАВКА

Привреда Мачванског и Колубарског округа у првом кварталу ове године повећала је извоз за 9,3 одсто. Увоз је порастао 3,6 процената. Од 14 општина два округа само четири имају дефицит у спољно ““ трговинској размени: Шабац, Богатић, Владимирци и Коцељева
Благ опоравак приметан је ове године у привреди Мачванског и Колубарског округа. Потврђују то статистички подаци о производњи и спољно ““ трговинској размени. Истина, стопе раста су скромне и требало би их узети са резервом, поготово што се пореде са прошлом годином у којој су забележени лоши резултати, што због унутрашњих економских проблема, али и глобалне кризе.
Српска привреда у прва три месеца имала је извоз незнатно већи од две милијарде долара, што је за 21,5 одсто више него у истом периоду минуле године. Увоз је износио 3,7 милијарди долара и порастао је само 0,9 одсто. Србија има минус од 1,7 милијарди долара у размени са светом. Није за утеху податак да је дефицит смањен за 15,7 одсто, поготово ако се има у виду чињеница да је српска привреда високо увозно зависна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa