Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ ШАБАЦ

ВРАТА СВИМА ОТВОРЕНА

Прошлог петка, привремени председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије, др Мирко Керкез, одржао је конференцију за медије. Том приликом је истакао да донедавни председника ГО Зоран Бортић није смењен због интервеније било кога из неке друге странке, него због резултата. Истовремено је Бортића, као и остале одборнике који су основали Групу грађана „Зоран Бортић ““ шабачки социјалисти“, позвао да се врате у партију.
-Ова партија има своје органе који одлучују кога ће да смене. Не треба мешати људе из других странака. Што се тиче Зорана Бортића, о њему као човеку, лично могу да кажем све најлепше. Позивам и њега и остале одборнике да се врате, јер им је овде место. Нисам овде постављен да бих рушио власт у Шапцу. Само желим да нас има што више, да се окупимо око идеје социјалистичке партије, која је у целом свету поштована као светла људска традиција. Хоћу снажну и јаку партију и желим да помогнем овом граду, рекао је Керкез.
Као циљ је истакао да СПС добије 30 одсто подршке на нередним изборима. Да би то постигли, свестан је да се морају обратити грађанима и прећи са речи на дела. Због тога је више пута напоменуо да су врата отворена свим грађанима и члановима, како садашњим, тако и бившим.
Након што је одборничку групу СПС у Скупштини града напустило шест одборника, сада их представља само Владимир Трифуновић. Од прошле седнице он седи на левој страни скупштинксе сале, са опозицијом. Најавио је да ће његово гласање зависити искључиво од тога да ли сматра да је нека одлука добра или не.
-Након смене Зорана Бортића имали смо састанак одборничке групе, на ком је он предложио да на пустимо странку и формирамо групу грађана. Рекао сам да имам мандат СПС, а не групе грађана и остао сам у овој партији. СПС је институција, истакао је Владимир Трифуновић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa