Инфо

9. јул 2015.9. јул 2015.
НОВА СТРАНКА

НОВИ ЉУДИ - НОВА ПОЛИТИКА

Градски одбор НОВЕ на локалном нивоу има потпуну слободу самосталног одлучивања о избору партнера за излазак на локалне изборе, тврди Дејан Петровић, потпреседник ГО Нове Странке Шабац, и додаје.
- Са свима ћемо разговарати, а наше мишљење јесте да уједиње свих демократских снага уз јасан отклон од свих појединаца који су се упрљали протеклих 15 година може и треба бити правац у сусрет изборима.
-НОВА странка није више нова, али људи који је чине јесу нови у политици Србије и Шапца. Управо то нам даје за право да замолимо бираче за поверење што би нам омогућило да делујемо у правцу политичког пензионисања потрошених кадрова на локалу али и у Републици- каже Петровић.
Зашто Нова странка?
- Од поновног успостављања вишестраначја у Србији активно сам подржавао демократску опцију узимајући учешће и у петооктобарским променама које су са власти уклониле режим С. Милошевића. Након тих да их назовем револуционарних дана, сматрао сам да моје даље учешће и бављење политиком треба да уступи место мом професионалном развоју и усавршавању, обзиром да политику нисам видео као своје будуће занимање.
Данас, петнаест година касније, дошли смо у ситуацију да је стање у земљи веома лоше, тежи ка катастрофалном и да је будућност и Србије али првенствено Шапца, града у ком живим, радим и у ком живи моја породица и многобројни пријатељи више него неизвесна. Такво алармантно стање покренуло ме је у правцу узимања активног учешћа у бављењу политиком, а како до НОВЕ нисам био члан нити једне странке, то је подразумевало и проналажење странке која је најближа мојим идеалима и принципима.
Некако у исто време појавила се и НОВА, као странка која представља снагу која окупља људе који мисле својим главама, свесне многих брљотина које су се под окриљем демократије догађале у протеклих 15 година и спремене да својим личним угледом, интегритетом и моралом залегну за обнављање поверења бирача и народа у Србији у демократију и политику као професију.
Градски одбор НОВЕ чији сам потпредседник, чине људи чија егзистенција не зависи директно од политике нити од јавних предузећа, формиране и самосталне личности са великим личним интегритетом. Наше чланство су људи који желе да се врате коренима петооктобарских промена, људи који желе да Србија и Шабац имају своју будућност у развијеном свету и Европи којој географски и културолошки припадамо.
Тренутно политичко стање у Србији ?
- Србија је већ деценијама таоц живота у неизвесној будућности. Томе је сада придодата политика обећавања зарад обећавања, без искрене намере за икаквим реформама, а све у циљу да се замаскира и сакрије неспособнос СНС власти којој смо свакодневно сведоци.
Није Вучић узрок пропадања Србије, он је управо последица пропадања које јесте започело под Милошевићем, на кратко прекинуто појавом Зорана Ђинђића, а које кулминира управо доласком СНС на кормило Србије. СНС је преузео комплетан систем који су до барабе из управо наших, демократских редова развили, прилагодио се том систему и наставио његову изградњу, разарајући системе у држави, почев од полиције, судства, школства па надаље.
Виђење опозиције?
- Опозицијом се зове све оно што није на власти и супротставља се власти. Тако посматрано јако је тешко јасно уочити више од 3-4 опозиционе странке у демократском блоку. При томе поред наравно НОВЕ чији посланици у парламенту јавно и јасно демонстрирају опозиционао деловање, ту видим ДС, ЗЗС али и неколико појединаца који се опиру одласку на канабе код Вучића.
Сматрам да је основно да бирачима јасно предочимо жељу и намеру да раскрстимо са барабама из наших демократских редова, а којих се после 2000. намножило. Истина је да су многи од 2012. пребегли у СНС, али одстрањивање преосталих је управо први задатак демократског блока. Наравно, јасно је да демократски блок мора деловати јединствено, са јасним и конкретним порукама бирачима и личном одговорношћу за све учињено али и не учињено, зашта се НОВА својим програмским начелима јасно залаже. Само уједињени, окупљени око идеје изградње система и државе, можемо изаћи пред бираче и затражити да нам повере мандате да то и урадимо.
С.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa