Инфо

16. јул 2015.16. јул 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ:ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ СА ВОДОСНАБДЕВАЊЕМ

ВАНРЕДНО ДО ДАЉЊЕГ

Кризни штав општине Владимирци после учесталих хаварија и угрожених 29 села и саме варошице прогласили су ванредну ситуацију. Занимљиво је, да је само у једном дану, на три места пукао главни вод ЈКП Извор а да је ових дана експлодирала и једна цев.
- Догорело је до ноката. Ово се мора решити и то за следеће лето током године јер грађани су на првом месту. Онако је само одлагано а све је катастрофално и када је у питању главни вод и сама мрежа огорчено говори помоћник председника општине Владимирци Раде Ковачевић и додаје, видите у каквим нам условима раде радници. Имамо 20 мобилних екипа које раде 24 часа, тако да колико можемо поправљамо али проблеми ничу у серији. Грађане то не треба да интересује већ оне који нису на време делали да се избегне хаварија. Помоћ је обећала и република а то пуно значи, каже Ковачевић.
Воде питке ће ипак бити и то путем шест цистерни од којих су пола мобилне и ићи ће од села до села тврди Ковачевић,
- Ми морамо да се потрудимо да грађани не трпе. У сваком тренутку из локалне самоуправе ће знати и путем јавних гласила где се цистерне налазе да би дошли до воде која живот значи. У сваком случају молимо за стрпљење све ћемо решити али нажалост ова стихија отежава рад, заључује Ковачевић са радницима на терену.
Како се не зна шта следи ванредна ситуација ће потрајати до даљњег.
Дипломирани технолог Иван Вуковић појашњава са током сезоне и по 30 хаварија има главни вод а остало се не да ни побројати. Поправити се мора јер стрпљење грађана је при крају а жеђ чини своје поручују грађани на које се апелује да истрпе јер биће боље у наредној години без обзира на време. Било како било у Владимирцима на снази ванредна ситуација.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa