Инфо

23. јул 2015.23. јул 2015.

ДрагосаВљевиЋ првак света

Марко Драгосављевић, члан КК „Зорка“ Шабац, освојио је титулу првака света у кајаку једноседу на 200 метара на Првенству света за јуниоре и млађе сениоре, које је одржано од 23. до 26. јула у Монтемор О Вељу (Португалија). Драгосављевић је до златне медаље стигао у времену 35 секунди. Сребрна медаља припала је Кенигу (Немачка) а бронзана Биркашу (Мађарска). После, нешто лошијег старта, после 100 метара, Марко улази у ритам, подиже број завеслаја и све долази на своје место.
Драгосављевић је двоструки првак Европе у сениорској конкуренцији, а ово је прва златна медаља за национални тим Србије у конкуренцији млађих сениора до 23 године. Овом медаљом, Марко је потврдио да се налази у доброј форми пред Светско првенство у Милану (19. - 23. августа) на којем треба да избори норму за одлазак на Олимпијске игре 2016. године у Рио де Жанеиру.
Још један Шапчанин, Бојан Милинковић, био је близу медаље у Португалији. Он је у трци К-1 на 200 метара, у јуниорској конкуренцији, освојио четврто место. Такође, у двоседу, на истој стази и конкуренцији, у тандему са Страхињом Стефановићем (Бачка Паланка) освојио је четврто место.
А. Ђенадић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa