Инфо

30. јул 2015.30. јул 2015.
ГРАДОНАЧЕЛНИК НАСТАВИО ПОСЕТЕ ШАБАЧКИМ ФИРМАМА

ПРИВРЕДА ЈЕ ЗАМАЈАЦ БОЉЕГ ЖИВОТА

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић прошле недеље посетио је још две шабачке фирме
Прошлог четвртка градоначелника Шапца су са својим пословањем упознали радници фирме „СЕТ“. Ово предузеће је једно од најпознатијих у области грађевинске индустрије на подручју Шапца, запошљава више од 170 људи а до сада је учествовало у изради више од хиљаду грађевинских пројеката.
- Веома смо задовољни сарадњом са градом. Драго нам је да је градоначелник Шапца имао слуха за наше идеје приликом израде Генералног урбанистичког плана, као и приликом одрђивања накнада за уређење грађевинског земљишта, које су значајно смањене након разговора са њим. Ако будемо наставили да радимо заједно на такав начин, сигурна сам да ће нам свима бити боље. Ми ћемо имати више посла, запошљавати нове раднике, а све то иде у прилог развоју града, навела је Миленца Срећковић, директорка предузећа „СЕТ“.
Ова компанија је позната по квалитетним пројектима и градњи објеката широм Србије, те је веома добро да је центар њеног пословања у Шапцу, истакао је прилоком посете предузећу „СЕТ“ градоначелник Шапца.
- Подстичемо грађевинску индустрију у Шапцу тако што смо кориговали планска документа, утврдили ниже цене доприноса и учинили да кроз Привредну комору све добре иницијативе буду део система града Шапца. Моје питање за „СЕТ“ је како још град може да помогне да би се повећала производна активност и запослили нови људи. Волео бих да и друге грађевинске фирме дају пуни допринос и да им град помогне. Чињеница је да у Шапцу, због мера Владе Србије хиљаду људи мање ради у том сектору. Ово је начин да покушамо да превазиђемо проблеме и пружимо прилику за отварање нових радних места. Зато сваког дана посећујем шабачке фирме, тражећи нове идеје, предлоге и решења како да помогнемо док се прилике у држави не стабилизују, рекао је Зеленовић.
Дан касније градоначелник Шапца посетио је и фирму „АКС експрес курир“, једну од најбољих доставних фирми у Србији.
- Имамо више од 20 представништава у Србији, са централом у Шапцу где нам се налази главни магацин. У пословању се ослањамо на најсавременије техлогије. Сваког дана имамо око 5. 000 позива, а наши достављачи оду на 20.000 адреса. Запошљавамо 800 углавном младих радника, а имамо возни парк од скоро 450 нових доставних возила, навела је Снежана Станојчић, директорка компаније.
Компанија је основана 2004. године а током 11 година рада изборила се за једну од лидерских позиција у овој области у Србији.
- Поносан сам на шабачке фирме као што је „АКС“, лидер у дистрибуцији брзе поште не само у Србији него и на Балкану. Овде сам да питам како Град може да помогне у пословању да би што више људи било запослено. Верујем да је овако добар пример привредног пословања узор за многе који желе да уче и буду успешни, нагласио је градоначелник Шапца приликом посете овој компанији.
Настављам посету шабачким фирмама јер желим да чујем идеје наших привредника у вези са тим како побољшати привредни амбијент у Шапцу, каже градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa