Инфо

6. август 2015.6. авг 2015.
ОТПОЧЕЛЕ

МИШАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ

Промоцијом десетог броја „Читанке Мишарског боја“ синоћ у Шабачког позоришту отпочела прослава 209. годишњице Боја на Мишару. Тим поводом данас од десет часова у оквиру „Мишарских свечаности“ код споменика на Мишару традиционално ће се одржати државна церемонија, а пола сата касније у Мишарској галерији биће отворена изложба радова насталих на Сликарској колонији у Совљаку. Свечаним дефилеом фијакера кроз Мишар од једанаест часова завршиће се преподневни програм.
У вечерњим сатима у Великој сали Дома културе Мишар, Аматерско позориште „Вожд“ Мишар премијерно ће извести представу „Путујуће позориште Шопаловић“. По тексту Љубомира Симовића, а у режији Марка Рибића и Душана Симића, добро позната прича о четири путујућа глумца који светло под сунцем и слободу уметности и позоришта, траже испод сенке вешала у Ужицу 1941. године, покушаће да да одговор где је крај реалности и почетак илузије. Како је ово комад у коме се мешају стварност и илузија, позориште и свакодневица, по речима редитеља, представа се бави и темом истинитости имагинарног, односно: „Да ли је наш живот само материјалан? Да ли је истинитије оно што је опипљиво или неко жарко уверење, илузија?“, покрећући и тему насиља, његовог рађања у средини али и самом човеку, пореклу зла, ужасима и злочинима.
Одговори на ова, али и многа друга питања која се постављају у драми „Путујуће позориште Шопаловић“, моћи ће да се сазнају на вечерашњој премијери од 20 часова у Дому културе на Мишару.
Наредног дана, у петак, од десет часова на фудбалском стадиону ФК „Карађорђе“ Мишар одржаће се Меморијални фудбалски турнир „Владан Симић Симче“. „Мишарске свечаности“ затвориће се у недељу, 16. августа, на Летњој позорници Дома културе Мишар „Шабачким караваном народне музике“ који ће почети од 21 часа.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa