Инфо

3. септембар 2015.3. сеп 2015.
САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ И ДИРЕКТОРА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА У ШАПЦУ

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Министарство унутрашњих послова Републике Србије традиционално током септембра спроводи акцију под називом „Школа“. Поводом почетка школске 2015/16. године прошлог петка у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу одржан је састанак представника Полицијске управе Шабац и директора основних и средњих школа са подручја града Шапца. Приоритет и овога пута била је безбедност најмлађих ученика, ђака првака.
- Крајем 2009. године на снагу је ступио Закон о безбедности саобраћаја на путевима, тзв. нови ЗОПС, у чијем је члану 109 прописана „Зона школе“. То је простор у близини школе који мора бити обележен адекватном саобраћајном сигнализацијом, а у коме су ученици посебно заштићени. Од почетка примене новог закона ми нисмо имали саобраћајних незгода у зонама школе. Ни саобраћајних незгода са повређеним, а да не причамо о саобраћајним незгодама са неким тежим последицама. Циљ и овог састанка био је да се са директорима основних и средњих школа са подручја града Шапца дефинише безбедност саобраћаја, да се на виши ниво подигне безбедност саобраћаја када су у питању ученици не само нижих разреда већ и виших разреда основних школа, као и средњих - истакао је Зоран Селенић, помоћник начелника Саобраћајне полиције.
Посебан акценат стављен је на секторски рад, односно на активности патрола и позорника када је у питању безбедност ученика у близини школа.
- Резултати су све бољи из године у годину. Трудићемо се да то потврдимо и ове године. Велики и значајан допринос дају школски полицајци тако да ћемо у акцију наставити интензивно. Неки ће вероватно у пензију ускоро али ћемо их заменити исто тако квалитетним радницима. Надамо се најбољем што се тиче безбедности ученика школа, школске имовине и особља - рекао је Радисав Симић, официр Одељења полиције за безбедност.
Задовољни оваквим начином рада били су и директори и представници основних и средњих школа којима је безбедност ученика на првом месту.
- Ситуација у шабачким школама је изузетно повољна што се тиче безбедности како ученика тако и наставника и свега оног што утиче на васпитно-образовни рад у средњим школама. Мислим да је ово један од добрих начина ангажовања свих. Пре свега Школске управе Ваљево као дела Министарства просвете, затим Полицијске управе Шабац и директора основних и средњих школа, да нађемо како позитивне тако, евентуално, и негативне ствари које су се испољиле у претходном периоду, да на њих утичемо на најбољи начин да се оне у наредном периоду не би дешавале - изјавио је овом приликом мр Александар Пајић, директор Медицинске школе „Др Андра Јовановић“.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa