Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
НАСТАВЉА СЕ УРЕЂЕЊЕ ГРАДСКОГ ТРГА

ОБОЈЕН АСФАЛТ

Реконструкција Трга шабачких жртава прошле недеље ушла је у нову фазу
На платоу Трга шабачких жртава ка Градској тржници, офарбан је асфалт у пет нијанси јарких боја, које носе симболику страдања Шапчана на овом месту, али и буђења живота и нових радости.
- Симболика простора се огледа у томе да боје којима је офарбан плато на тргу треба да репрезентују страдање људи на овом месту током Другог светског рата. То је својеврстан омаж историји Шапца, и наша жеља да покажемо да људи који су страдали на овом простору нису заборављени, односно њихово страдање и патње су представљени кроз овај пројекат. Истовремено, црвена боја представља радост и наду у боље сутра, односно у нови почетак живота Градског трга, каже Ксенија Лукић, коаутор идејног решења реконструкције и уређења Трга шабачких жртава.
Бојени асфалт је решење које се по први пут примењује у Србији. Смесе којима се обавља фарбање су плод сарадње „Зорка Тикуриле“ и немачких фирми које се баве овом делатношћу. Квалитет боја гарантује њихову отпорност и постојаност.
- Драго нам је да смо укључени у процес реконструкције Трга шабачких жртава. Премаз који је постављен смо развили у сарадњи са немачким произвођачем смола и пигмената. Квалитет премаз је усклађен са регулативама Европске уније. Премаз је намењен заштити јавних површина које су на бетонској или асфалтној основи. Карактерише га велика отпорност на варијације у температурама, изузетна еластичност која доприноси трајности, и веома добра отпорност на хабање, у шта ће грађани моћи да се увере када буду шетали Тргом шабачких жртава, рекла је Дијана Филиповић из компаније „Зорка Тикурила“.
Према речима надлежних, читав посао у вези са реконструкцијом Градског трга биће готов до пре почетка Шабачког вашара и Чивијаде. Вредност реконструкције и уређења Трга шабачких жртва износи око пола милиона евра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa