Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ РАДИКАЛНЕ СТРАНКЕ

ПОСЛЕДИЦЕ 5. ОКТОБРА

Градски одбор Српске радикалне странке одржао је 5. октобра конференцију за штампу на којој су говорили о променама које су се догодиле на овај дан 15 година раније, као и о последицама тога. Председник ГО СРС Драган Јевтић је истакао да петооктобарске промене нису биле ни спонтане нити су донеле демократију. Навео је да су се догодиле у режији америчких и британских обавештајних служби и њихових политичара. Своје тврдње поткрепљује књигом коју је написао Тим Маршал, новинар Скај њуза, за ког наводи да је све време санкција, бомбардовања и октобарских промена провео у Србији. Такође се позвао и на књигу проф. др Војислава Шешеља „Викиликс ми јавља“.
-Највећи цех транзиције платила је индустрија. Нешто више од 3.000 предузећа продато је за 2,6 милијарди евра, а укупна њихова вредност била је 30 до 40 милијарди евра. Око 75 одсто радника у старту је остало без посла. Та предузећа су имала имовину, инфраструктуру, обучену радну снагу, традицију, и све је то нестало преко ноћи. Шабац није прошао ништа боље. Затвореноје тридесетак фабрика, рекао је Јевтић.
Према његовим речима, велика пљачка се дешава и у пољопривреди, јер се око 380.000 хектара обрађује без надокнаде. Истакао је да је јако лоша ситуација и у здравству, као и у војсци.
-Војска је доведена на ниво ловачког друштва. Сво наоружање је продато и претопљено, а техника распродата и уништена. Правосуђе је први пут нападнуто 2003. године када је извршена масовна „сеча“ тужилаца. Следећи пут 2010. када је дошло до реформе, па су судије биле подобне и неподобне. Прошле године нападнута је адвокатура и имали смо највећи штрајк адвоката у Европи, навео је Јевтић.
Нагласио је и да свака држава брани своју индустрију царинама, док је Србија 2008. потписала Споразум о стабилизацији и придруживању, који је почео да се примењује наредне године. Подсетио је да су царине тада почеле сукцесивно да се укидају, а да је за 2017. годину предвиђена апсолутна примена тог споразума.
Радикали су још једном позвали све заинтересоване грађане да 12. октобра дођу у Шабачко позориште где ће се одржати промоција књиге Војислава Шешеља „Говор мржње као злочин против човечанства“. Промоција књиге, којој ће присуствовати аутор, почеће у 19 часова.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa