Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
АКЦИЈА ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД И„ХУМАНОГ СРЦА ШАПЦА“

ОГРЕВ ЗА 12 ПОРОДИЦА

Породице које живе у објекту намењеном социјалном становању у заштићеним условима добиле су помоћ у огреву пред наступајућу зиму
Фонд „Хумано срце Шапца“ донирао је 36 кубика огревног дрвета породицама које живе у згради намењеној социјалном становању у улици Зеке Буљубаше на Камичку. Дванаест породица добило је по три кубика дрва пред зиму.
- Ово је трећи пут да набављамо дрва за људе који овде живе. Центар за социјални рад и фонд „Хумано срце Шапца“ сарађују веома добро, те смо на њихов предлог и ове године обезбедили дрва за породице које су због ратних дејстава изгубиле своје домове, и не могу сами да обезбеде огрев, рекла је Ружица Поповић, председница Управног одбора „Хуманог срца Шапца“.
Расподелу огревног дрвета организовао је Центар за социјални рад, чији директор Милан Васић истиче да сарадња са „Хуманим срцем“ даје веома добре резултате, а корист од ње имају социјално угрожени грађани.
- Прошле године смо издвојили 130.000 динара како би обезбедили део огрева за породице које живе у улици Зеке Буљубаше. Овим људима је веома значајно то што неко мисли на њих. Због специфичних услова у којима живе неопходна им је институционална, али и помоћ невладиних организација, навео је Васић.
Помоћ је додељена породицама које је, у већини случајева, ратни вихор на подручју бивше Југославије довео у Шабац. Највећи део њих живи од социјалне помоћи, те им бесплатан огрев доста значи.
- Ружа Поповић помаже стотинама људи као што смо ми. Имала сам два смртна случаја у породици за две године, живим са сестричином која је студент ветерине. Од мојих 10.000 динара социјалне помоћи не би могле да живимо да нам није Руже, која нам помаже на све начине, а сада и огревом. Неизмерно сам захвална и директору Центра за социјални рад Милану Васићу, који се труди да нам помогне када год то може. Веома је хуман човек, његова врата су нам увек отворена, и све што је у његовој моћи и по закону, омогућио нам је да добијемо. Током 22 године колико живим у Шапцу од кад сам избегла из Сарајева, није било бољег директора Центра за социјали рад, рекла је Милена Мирковић, једна од станарки насеља у улици Зеке Буљубаше.
За остале кориснике новчане социјалне помоћи и самохране мајке које су корисници ове услуге, исплата новчаних средстава за набавку огревног дрвета почеће ускоро. Позиве ће добити од Центра за социјални рад.
Процентуално, град Шабац у односу на друге локалне самоуправе издваја највише новца из градског буџета за услуге из области социјалне заштите. Директор Центра за социјални рад истиче да у реализацији активности имају снажну подршку невладиног сектора, односно установа попут „Хуманог срца Шапца“, „Каритаса“ и других организација.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa