Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
НАГРАДА ЗА НАЂУ ГАРАЧИЋ, УЧЕНИЦУ ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ, НА КОНКУРСУ АМЕРИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ „БОЊ СЕАТ ОЦЕАН АЊАРЕНЕСС ПРОГРАМС“

ОКЕАН ВИЗИЈОМ ФИРМОПИСЦА-КАЛИГРАФА

У конкуренцији хиљаду средњошколаца из тридесет пет држава ученица Школе примењених уметности Нађа Гарачић на овогодишњем конкурсу, четвртом по реду, у организацији америчког „Боњ Сеат Оцеан Ањаренесс Програмс“, освојила је трећу награду за уметнички рад - плакат на тему „Наши океани - наша пластика“.
- Драго ми је што сам учествовала на овом конкурсу и дала своје виђење једног од глобалних проблема данашњице – загађења океана. Награда у овако великој конкуренцији ми веома значи и представља велики подстицај за даље лично усавршавање у области графичког дизајна којим планирам да се бавим професионално. Новчани добитак ми је мање битан, али сигурно ћу га употребити за набавку опреме која ће ми бити неопходна за даљи рад у овој области - рекла је Нађа, ученица ИВ2.
Надасве талентованој ученици образовног профила фирмописац - калиграф ово није прва награда али представља један од њених досадашњих највећих успеха. Вредна новчана награда у износу од пет стотина америчких долара биће јој свакако велики подстицај за даље усавршавање у области графичког дизајна.
- Аутентична идеја у савременим оквирима ликовних и примењених уметности, а посебно у графичком дизајну, представља посебан квалитет и управо је оригиналност, уз квалитетну реализацију, пресудно допринела да Нађин рад буде награђен. Позната графика „Велики талас“, мајстора укијо-е технике јапанског дрвореза - Хокусаија, која на веома сугестиван начин приказује човекову борбу са стихијама, у Нађиној интерпретацији добија нову димензију, јасно и недвосмислено указујући на претњу и опасност коју носи прекомерна употреба наизглед безазлених пластичних материјала из наше свакодневице - нагласио је проф. Михаило Симовић, Нађин ментор.
Задовољство Нађиним успехом није крила ни директорка Невенка Ђокић.
- Школа примењених уметности поставља високе стандарде у раду и након веома успешне претходне школске године у којој су ученици наше школе освојили бројне награде и признања на републичком и међународном нивоу, ова Нађина награда представља драгоцени подстицај нашим ученицима да и убудуће наставе рад на свом уметничком узрастању и професионалном усавршавању - додала је директорка.

О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa