Инфо

29. октобар 2015.29. окт 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈа ЗА НОВИНАРЕ ЛИСТЕ „ЗА НАКУЧАНЕ НА ДОБРОМ ПУТУ“

СУКОБ КОЈИ НИЈЕ СМЕО ДА СЕ ДЕСИ

Представници листе „За Накучане на добром путу“ кажу да су инциденте и тучу након избора за чланове Савета месне заједнице изазвали симпатизери и чланови Српске напредне странке који не живе у Накучанима.
Кандидати који су наступили на листи „За Накучане на добром путу“ рекли су на конференцији за новинаре одржаној у понедељак да су проблеме и физички обрачун који се догодио након пребројавања гласова, изазвали чланови Српске напредне странке који нису из овог села. Према њиховим речима, више од 50 људи који не живе у Накучанима изавали су инцидент када је нападнут председник бирачког одбора Драган Алимпић.
- Спасли су ме мештани села који су се нашли у близини. Појединци кажу да су људи који су ме напали имали ножеве и „боксере“. Успео сам да дођем до куће, а у непосредној близини тада се догодила масовна тучна, рекао је Алимпић.
Доскорашњи председник Савета месне заједнице Продан Панић каже да је две недеље пре избора почела да се осећа напетост у селу. У петак, 23. октобра, више од 30 породица добило је семенску пшеницу, у чијој је расподели, према презентованим фотографијама, учествовао директор шабачке Електродистрибуције Дејан Јовановић са радницима овог предузећа, иако је он то демантовао на конференцији за новинаре Српске напредне странке одржаној у понедељак.
- Не знам по ком основу је дељено жито, нити колико је ко добио. Када се жито делилио, у Накучанима су били директор Пољопривредне стручне саветодавне службе и директор Електродистрибуције Шабац, са радницима тог предузећа који су преко комбинезона обукли мајице са логом Српске напредне странке, рекао је Панић.
Грађани окупљени око листе „За Накучане на добром путу“ кажу и да су активисти Српске напредне странке грађанима делили папир са упутствима за кога да гласају, односно које бројеве да заокруже. Председник изборне комисије Александар Панић потврђује да је тензија на недељним изборима била огромна.
- Приликом пребројавања гласова испред школе је било стотинак људи који не живе у Накучанима. Можда је и добро што је листа чије су кандидате они подржали победила, јер би у супротном, уверен сам, сукоби били још већи и ко зна како би се све завршило. И на мене и моју породицу је вршен притисак, и то две недеље пре избора, кад су људи који подржавају Српску напредну странку долазили испред моје куће и сугерисали ми како да се понашам, навео је Панић.
Житељи Накучана позивају народног посланика Бобана Бирманчевића, за кога кажу да је значајно допринео смиривању ситуације након инцидената, и градоначелника Шапца Небојшу Зеленовића да посете ово поцерско село и утичу на смиривање страсти.
- Ово је Пирова победа, овде нема победника. Сви смо изгубили, комшије и пријатељи су завађени. После инцидената сви мештани Накучана који су учествовали у изборном процесу су коментарисали како ово није смело да се догоди. Ми морамо да водимо рачуна о интересима нашег села, а туче и свађе свакако нису ником у интересу, навео је Продан Панић.
Мештани Накучана кажу да им је највећа жеља да у будућности, као и до сада, живе у миру са својим комшијама и пријатељима, и да се узаврела политичка ситуација што пре смири.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa