Инфо

5. новембар 2015.5. нов 2015.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ: СЕЛО ПРОВО У НОВОМ РУХУ

ПРОВУ ПУТ И ПИТКА ВОДА

По оној народној речено учињено или како каже помоћник председника општине Владимирци Раде Ковачевић обећано испуњено. Село Прово је у делу села познатијем као Орлача добило око три километра пута, које је урадило водопривредно предузеће “Сава” и које тик уз насип мештанима даје много боље услове за долазак до њива и шума.
- Ово је урађено управо са тим циљем, а уз локалну самоуправу и ВП “Сава” помогле су и Србија воде са 1.700 тона камена. Хвала извођачу радова на путу високог квалитета и директору Драгану Топаловићу. Ето смогли смо снаге да урадимо пут, који мештанима живот значи и тиме смо испунили обећање, каже помоћник председника општине.
Директор извођача радова ВП “Сава” Драган Топаловић додаје.
- Уз значај који је немерљив овај пут између петог и осмог километра је битан и за одржавање насипа, што је наша брига и то је итекако значајан део посла уз помоћ локалне самоуправе, задовољан је Топаловић.
А у селу три чесме донеле су спас селу без воде, и највећем каже Ковачевић који истиче да дубина од 50 метара и 300 литара воде у секунди значе, али ту није крај.
- Ми смо решени да наставимо и даље и да уз нове бунаре пребродимо пут до трајног решења, а то је прикључак на водовод који би био трајно решење које сви прижељкујемо. Уједно и трафо станицом у селу побољшали смо квалитет струје, а на томе ћемо радити и даље да што више младих остане на селу, каже Ковачевић.
И тако из метра у метар из километра у километар и кубика у кубик, бије се кажу саговорници међу којима је и члан општинског већа Ивица Кнежевић да се некада снови сада преточе у јаву. То је улог у будућност села и општине, поручују уз најаву бројних послова и захвалност и ВП “Сава” и Топаловићу али и Србија водама који свесрдно помажу.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa