Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ПРВА А ВАТЕРПОЛО ЛИГА – 2. КОЛО

ПобедниЧки повратак

ВК „Шабац“ – ВК „Земун“ 10:3 (2:1, 4:1, 3:0, 1:1)
Градски базен. Судије: Стефановић и Анђелић (оба Београд), делегат: Марјановић (Београд). Гледалаца 700. Искључења: Шабац 9, Земун 6. Петерци: Шабац 2 (2)
ШАБАЦ: Алексић, Петровић, Поповић 3, Пролић 1, Носовић 1, Рацков 3, Цар, Матовић, Богићевић 1, Лончарић, Шормаз 1, Трифуновић, Поповић, Мијатовић. Тренер: Стругар.
ЗЕМУН: Марковић, Живоиновић, Ђукић, Љубеновић, Перковић 1, Ковачевић, Рељић, Бурсаћ, Николић, Максимовић 2, Андрејевић, Ђокић, Васиљевић. Тренер: Вукотић.
Шабац, 14. новембар: Ватерполисти Шапца имали су успешан повратак на свој матични базен, а са нова два бода, дошли до деобе прве позиције са екипом Старог Града. Већ у првом нападу, капитен домаћих, Поповић, изборио је петерац. Прецизан је био Рацков за 1 :0. Управо поменута два играча, били су кључни да се створи осетна предност. Земунци јесу стигли у Шабац као тим који је остварио најубедљивију победу у првом колу, али су на овом гостовању, само у првом периоду били равноправни. После 8 минута, било је 2 :1, али већ друга четвртина наговестила је коначан исход. Рацков, Поповић и Шормаз налазе решења за одбрану гостију, док одличну потпору нападу пружа чврстом одбраном, и расположени Поповић на голу.
Када је на старту треће четвртине, капитен Поповић зарадио треће искључење, јавио се благи страх око коначног исхода код навијача, но убрзо се показало да за тим није било потребе. Алексић на голу је наставио где је стао Поповић, одбрана није губила на чврстини, док су: Пролић, Носовић и Рацков решили све дилеме око победника. Последњи период није имао резултатску узбудљивост, а оба тима су по једном погађала, најпре Тимотић за Земун, а потом Богићевић у последњој секунди за коначних 10:3.
Док ово читате, већ Вам је познат исход Куп утакмице са Црвеном Звездом одигран у среду, а наредни првенствени изазов за „Шабац“ је гостовање кикиндском ЖАК .
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa