Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
фа ЂИДО У БОГАТИЋУ ОБЕЛЕЖИО ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ РАДА

ПАРАДА НОШЊИ, ИГРЕ И ПЕСМЕ

Фолклорни ансамбл “Ђидо” из Богатића, који годинама постиже вредне резултате у Србији и свету, обележио је прошлог викенда 20 година рада. Тим поводом у свечаној сали општине Богатић, приредили су краћу изложбу народних ношњи из свих крајева Србије, а потом извели богат културно уметнички програм уз обиље игре и песме.
Многобројна публика имала је прилике да ужива у првом делу програма у шаренилу боја и вештина израде народног одела, карактеристичног за поједине крајеве Србије, а у другом у правом “ватромету” игре и песме. Наравно, све је почело од Мачве, како у делу одевања, тако и игри, а чланови ансамбла нашли су се и у улози манекена. Наступио је мешовити хор ансамбла под управом Ивана Радовановића, који је уједно и директор КОЦ Богатић.
Посебну пажњу изазвао је наступ женске изворне групе певача, као и солиста ансамбла Јелена Ковић и Стеве Савића. Немерљив допринос успеху програма дали су: Милош Симић, уметнички руководилац ансамбла, Зоран Пузић, шеф народног оркестра и Сања Димитријевић, чланица ансамбла, која је била задужена и за коментар о народним ношњама.
Кроз читав програм водитељски посао успешно су обавили: Вера Јуришић и Мирослав Перић.
Реализујући бројне активности у оквиру Културно-образовног центра Богатић, велику помоћ општине, спонзора, родитеља... чланови ансамбла освојили су низ вредних признања и свугде где су наступали достојно представљали општину Богатић и Мачву у целини.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa