Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
БОГАТИЋ

ОРГАНСКИ МЕД

Прошле недеље у Богатићу је у организацији Покрета зелених и Друштва пчелара “Мачва” одржано предавање о врстама и значају производње органског меда. Предавач је био Александар Бикар из Сремских Карловаца, признати пчелар са 52 године искуства у овом послу. Он је већем броју колега и потенцијалних пчелара у овом крају опширније говорио о својим искуствима у производњи органског меда.
- Ово је само један у низу наших покушаја да се изборимо за лепшу и уређенију животну околину, коју нам и пчеле могу обезбедити ако се домаћински односимо према њима. Организовали смо недавно сајам органске хране у Богатићу и бесплатну поделу стабала различитог дрвећа у центру варошице.
Покренули смо и иницијативу за заштиту пчела будући да су угрожена животињска врста много значајна, посебно за произвођаче воћа. Примери тровања пчела су чести, посебно у Војводини, а најчешћи узрок је неконтролисана употреба средстава за заштиту биља у пољопривреди, каже Александар Фирауновић, председник покрета Зелених у Богатићу, један од организатора врло успешног предавања, које је посебно заинтересовало произвођаче меда у овом крају.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa