Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
ЗАВОД ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ:

ЗАШТИТИМО СЕ ОД ГРИПА

У акцију која је почела крајем октобра, а коју спроводи Светска здравствена организација, укључен је и шабачки Завод за јавно здравље
Вакцинација је, доказано, најбоља превентивна мера у заштити од сезонског грипа. Препорука лекара је да имунизација обухвати што већи број људи, а посебно оних из угрожених категорија: старијих грађана, трудница и хроничних болесника. Превентивна вакцинација саветује се и свим осталим грађанима, те је ове године у шабачки Завод за јавно здравље стигло 20 одсто више вакцина него прошле године, односно око 2.500 доза више.
- Одзив на овогодишњу имунизацију је веома добар. За сада је потрошено око 60 одсто доза. С обзиром да нам предстоје друга половина новембра и децембар, очекујемо да до краја године и остатак, од скоро 14.000 доза вакцина, буде утрошен. Ми подржавамо кампању Светске здравствене организације „Заштитимо се од грипа“, која се превасходно односи на заштиту најризичнијих група. Та кампања је наставак акције „Недеља имунизације“ која се традиционално спроводи током априла. Поносни смо на чињеницу да је обухват вакцинисаних грађана на територији Мачванског управног округа вишу у односу на републички просек, а надамо се да ће се такав тренд наставити и у будућности, каже прим. др Небојша Софранић из шабачког Завода за јавно здравље.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa