Инфо

12. новембар 2015.12. нов 2015.
СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ У ШАПЦУ

ШАБАЦ ЗА СПОРТСКИ УЗОР

Управни одбор Спортског савеза Србије одржао је у понедељак редовну седницу у Градској управи у Шапцу. На овај начин настављена је пракса добре сарадње са градом и Спортским савезом Шапца. Пре почетка седнице говорило се и о томе да није случајно баш Шабац добитник овогодишње “Мајске награде”, највећег признања ССС, које се додељује спортистима, тренерима, функционерима и савезима који су обележили претходну годину.
-Наша сарадња траје дужи низ година и на врло је високом нивоу. Стратегијом и Законом о спорту регулисано је како спорт треба да функционише и у Шапцу је управо тако. Добро је што се у великом броју градова и општина исто добро ради, али постоје и средине где то не функционише на прави начин. Задатак ССС је да ради на томе и да све доведе на ниво какав је, рецимо, у Шапцу, рекао је председник ССС Александар Шоштар и додао да су за “Мајску награду” подједнако заслужни и ССШ и Градска управа, јер без сарадње спорт на локалном нивоу не може да се развија на прави начин.
Седнице УО ССС одржавају се по целој Србији, од 2009. године, када је Шоштар изабран на место председника Савеза. Сматра да начин на који их примају у местима у која долазе показује да су донели исправну одлуку, па ће тако наставити и у будуће.
Заменик градоначелника Немања Пајић истакао је да су људи из ССС увек добродошли гости.
-Састајали смо се поводом бројних акција које је организовао наш спортски савез са ССС. Драго нам је што и сада можемо да договоримо неке будуће догађаје и надамо се још бољој сарадњи која ће бити у корист нашег спорта, рекао је Пајић.
На седници се говорило о текућим питањима. Пред ССС су још два битна догађаја. Крајем овог месеца ће бити одржан Сајам спорта, а у децембру предстоји свечана седница Скупштине ССС са доделом признања, чиме ће бити завршена година.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa