Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
КУП СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ - ФИНАЛЕ

Пет метара од финалног турнира

ВК“ Шабац“ – БВК „Црвена Звезда“ 13:13 (4:1, 3:5, 2:3, 4:4) петерци (3:4)
Градски базен. Гледалаца 900. Судије: Путниковић и Раковић. Искључења: Шабац 14, Црвена Звезда 8.
Мало, јако мало је недостајало да ВК „Шабац“ елиминише Црвену Звезду у четвртфиналу Купа Србије, пласира се на финални турнир. Можда би то било изненађење, али би тај тријумф свакако био заслужен. Већи део меча, домаћи су водили, али, нажалост, срећа је, у кључним тренуцима, просто окренула леђа и осмехнула се „црвено – белима“. Остаје жал, али нема потребе за љутњом, свако је пружио и више од максимума.
У одличној атмосфери, каква се ретко виђа у ватерполу, пред пуним трибинама, Шапчани су знатно боље отворили меч. Одбране Стефана Поповића дала су крила, а луцидни и расположени шутери, међу којима је предњачио Шормаз донели су 4:1 на првој паузи.
Звезда више није екипа која је освојила Лигу шампиона 2013. године, али је и даље други тим у Србији, што је показала већ у другој четвртини. Два везана гола у два напада довела су госте на само гол заостатка, међутим „Шабац“ није дао вођство. Напад се буди, следе нови голови, а иако је одбрана била слабија него у првом делу, напад је сачувао 7:6 на полувремену. Борба је била све жешћа у трећој четвртини. На свакој позиције је било много борбе. Бакић поправља скор гостију на семафору, али Рус Балакирев користи указану прилику и уписује се у листу стрелаца.
Сво време, обе екипе су имале одличну, а пре свега, спортску подршку са трибина. Атмосфера је дала додатну снагу ватерполистима, те је сваки гол прослављан као фудбалски. Београђани су први пут повели у 26. минуту, а и у последњи су ушли са минималном предношћу, 13:12. Ипак, сјајни Балакирјев постиже гол 30 секунди пре краја за 13:13.
Повела је ЦЗ у петерцима, Шабац преокренуо, имао два шута за победу, али је Краљ везао три одбране у кључним мометнима, његови шутери искористили то и гости су славили 3:4. Најбољи стрелци на мечу били су Шормаз (Шабац) са 4 гола, односно Бакић (ЦЗ) са 3.
- Сваки пораз је лекција, а иако боли, ми треба да будемо поносни овом утакмицом. Дали смо више него што можемо, а верујте, растемо из меча у меч и наш врхунац биће у марту, тек ће сви осетити нашу снагу – рекао је после меча, капитен Борис Поповић.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa