Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ПРИ КРАЈУ ИЗРАДА СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ПОЉОПРИВРЕДЕ

СТРУЧНИМ РАДОМ ДО НАЈБОЉЕГ РЕШЕЊА

Израда стратегије развоја пољопривреде руралних подручја града Шапца приводи се крају. Треба да буде усвојена на првој седници Скупштине града у наредној години, а односи се на временски оквир од 2016. до 2024. године.
Треба да допринесе креирању стабилног и предвидљивог пословног амбијента за одрживи развој пољопривреде и руралних средина на подручју Шапца. Даће смернице за будући развој заједнице, обезбедиће лакши приступ међународним пројектима и средствима и повећати атрактивност града за инвеститоре.
На њој дирекција за пољопривреду интензивно ради дуже време, а сада су формиране и четири радне групе: за примарну пољопривредну производњу, за прехрамбену индустрију, за рурални развој и за институционалну подршку.
-Ово није стратегија неке политичке групације, него развоја свих пољопривредних произвођача, односно комплетне пољопривреде града Шапца. Учешћа има само професионални рад. Због тога су у њену израду укључени пољопривредници, стручњаци, наука, и сви који могу да допринесу развоју квалитетне стратегије. Важно је да буде компактибилна са републичком стратегијом, наводи Владимир Шпегар, директор Дирекције за пољопривреду.
Стратегија ће такође бити усклађена и са локалним стратешким документима и политиком руралног развоја ЕУ.
До сада је развој пољопривреде на локалном нивоу планиран у оквиру Стратегије одрживог развоја. Прошле године је први пут донета и републичка стратегија за развој пољопривреде.
Сви који имају идеје у овој области могу се јавити Дирекцији за пољопривреду и прикључити радним групама да помогну у изради стратегије.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa