Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
НОВИ РОМАН МИЛЕ СТАРЧЕВИЋ

ЉУБАВ ДВА СВЕТА

Исток и запад спојени љубављу. Романтична прича уткана у егзотику Индије и сјај „вечног града“ Рима
Иако, широј јавности пре свега позната као путописац, Мила Старчевић се последњих година, како наводи окренула изазову званом роман. Тако је уочи Сајма књига у Београду светлост дана угледало њено треће остварење које се жанровски може подвести у ову категорију. Реч је о књизи под називом „Љубав два света“. Прича заснована на истинитом догађају, преко судбине главних јунака Италијана и Индијке, читаоца заводи примамљивом магијом забрањене љубави, истовремено дочаравајући далеке егзотичне призоре Делхија и неодољиву архитектуру Рима.
- Ово је моја 18 књига. До сада сам написала 10 путописних књига, четири књиге за децу. Ово је мој четврти роман. Највећа инспирација су ми истините приче. Сви моји романи за повод имају истинити догађај. У овом случају реч је о човеку, Италијану, којег смо упознали на Цејлону, данашњој Шри Ланки, и његовој причи о љубави на први поглед коју је осетио према Индијки из Делхија - објашњава Мила Старчевић, и у свом стилу обогаћује ово објашњење детаљима првог сусрета са Микаелом.
- Муж је отишао да се освежи у Пацифику. Са плаже се вратио са мушкарцем европејског изгледа и речима „доводим вам земљака“, а онда је „земљак“, након што је рекао да се зове Микаел на чистом српском запевао „сирома’ сам сирома’ сам али знам да живим“. Као син богатог италијанског индустријалца једно време је боравио у Београду и наравно излазио у Скадарлију, а за Индију га је везао случајни сусрет са лепотицом на улици Делхија. Прича о том првом сусрету у мору људи, и његова опсесија њом која га нагони да је тражи по овом граду иако је то изазов поједнако тежак као и пронаћи иглу у пласту сена описани су у овој књизи - каже Мила.
Знање о Индији, сакупљено приликом седам посета овој земљи, Мила је са својим читаоцима поделила кроз описе Делхија, али и сликовит приказ културолошких разлика између истока и запада.
- Књига се бави разликама. Схватање живота и обичаји су различити у западној култури у односу на исток. Индија је тешка тема. Земља у којој је јака традиција али још јача реч родитеља. А да ли је љубав двоје људи толико јака да савлада све разлике и сукобе који из њих проистичу видећете у мом најновијем роману - истиче Мила.
У догледно време очекује се шабачка промоција новог романа Старчевићке, а у најави је и нова књига путописа, као и издање за децу.
- Мени никада не мањка енергије. Имам много планова. Књига путописа под називом „Неуморне луталице“ је већ припремљена, а у штампи ће се наћи следеће године. С обзиром да ми је дружење са децом нешто најлепше у каријери, за њих спремам нову причу посвећену свему ономе што живи и расте на ливади. Када је реч о промоцији, мој издавач београдски “Партенон” ми је омогућио да се дружим са читаоцима на сајму књига. Била сам пријатно изненађена броју младих људи који читају моје књиге. Но, без обзира на све промоцији у Шапцу се највише радујем. Посетила сам преко 150 земаља. Приликом сваког путовања постоји на почетку невероватно узбуђење због одласка у тајно и непознато, али и неописив осећај повратка у Србију, Шабац, град мојих предака - закључује Мила.
Т.Т.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa