Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ОМЛАДИНА СРПСКОГ ПОКРЕТА ОБНОВЕ

ЧЕП ЗА ОРТОПЕДСКА ПОМАГАЛА


Омладина Градског одбора Српског покрета обнове, заједно са Удружењем параплегичара Мачванског округа, прошле среде је организовала акцију “Чеп за хендикеп” Прикупљањем чепова за рециклажу, поред тога што се чува животна средина, могу се купити и ортопедска помагала за особе са инвалидитетом.
-Првобитни циљ акције је да се подигне еколошка свест код свих старосних структура наших суграђана. Прикупљањем чепова и њиховим рециклирањем помажемо лицима са инвалидитетом тако што ће од новца добијеног рециклажом они купити потребна ортопедска помагала. Кутије за сакупљање чепова постављене су на Шеталишту, на Тргу, у просторијама ЈКП “Стари град”, ЈКП “Паркинг”, Међуопштинском историјском архиву, у Масариковој улици код кафеа “Урбано” и у просторијама ГО СПО у Тржном центру “Кифла”на другом спрату. Молимо све наше суграђане да нам се придруже у акцији и да учинимо једно добро дело. Нама то значи мало, а некоме много, рекао је Стефан Јовановић, потредседник Омладине ГО СПО.
Омладина СПО недавно је покретала у граду и петицију за доношење “Алексиног закона”, названог по четрнаестогодишњем Алекси Јанковић из Ниша, који је пре четири године извршио самоубиство пошто су га вршњаци у школи малтретирали. Најављују наставак акција, пре свега хуманитарног карактера.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa