Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ОБУКА ШТАБОВА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

ЗА ШТО БОЉЕ РЕАГОВАЊЕ

Прошле седмице у хотелу “Слобода” одржана је дводневна обука штабова за ванредне ситуације МУП Републике Србије, у оквиру пројекта “Унапређење виталности за одговор на ванредне ситуације”, у сарадњи са УНДП (Програмом Уједињених нација за развој) и Владом Јапана. Обуку је спровео Сектор за ванредне ситуације МУП и Одељење за ванредне ситуације у Шапцу.
Поред градског Штаба Шапца, обуци су присуствовали и општински штабови Коцељеве и Љубовије. Заменик начелника Националног тренинг центра Сектора за ВС Драган Савковић, објаснио је да је испланирано 10 сесија, од којих је пет спроведено и да на свакој радионици учествују по три штаба, један градски и најмање два општинска.
-За решавање проблематике у овој области задужена је држава која је објединила све функције за реаговање у ванредним ситуацијама у лику Сектора за ВС МУП РС, као надлежне службе која се бави питањима припреме и давања одговора за реаговање у ванредним ситуацијама. Сектор се бави обуком свих структура система заштите и спасавања и обуком штабова, предузећа и правних лица као и обуком специјализованих јединица цивилне заштите и грађана посебно. Сектор за ВС, у сарадњи са међународним организацијама, организује обуке штабова да би се што боље примакли квалитетном систему руковођења и координације у Републици.Са организацијом УНДП смо направили споразум по коме увежбавамо штабове за ванредне ситуације свих нивоа, изузев републичког, за што квалитетније реаговање. Тиме помажемо локалним самоуправама да што адекватније одреагују на сваки ризик, рекао је Савковић.
Нагласак је на усаглашавању централног система заштите и спасавања са нивоом ЕУ.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa