Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ТАКСИ УДРУЖЕЊА И ГРАДОНАЧЕЛНИКА

ЈАВНОМ РАСПРАВОМ ДО НАЈБОЉИХ РЕШЕЊА

Шабачки таксисти сматрају да на нивоу града треба да се успостави јединствена минимална цена ове врсте превоза, да се чешће контролише пријављивање радника и олакша и убрза поступак одузимања дозвола оним таксистима који не испуњавају обавезе.
У односу на друге градове у Србији, такси превоз у Шапцу функционише добро, закључак је састанка представника такси удружења и градоначелника Шапца. Простора за унапређење овог превоза има, а то се превасходно односи на успостављање јединствене цене такси услуга, борбе против нелојалне конукренције и непријављивања радника, као и бржег одузимања лиценци таксистима који не измирују обавезе према држави. Став представника удружења је да је 120 такси возила довољно за град попут Шапца, али да се мора пооштрити кажњавање оних који не испуњавају услове за издавање дозволе.
- Наша иницијатива подразумева да се успостави јединствена минимална цена такси превоза у граду. Не би смело да се дешава да цена вожње у првој тарифи по граду буде различита. Проблеми постоје и на нивоу Инспекције рада, која не сузбија нелегалну конкуренцију. Протестују они који, по закону, не би ни смели да раде. Подржавамо и предлог да се пооштре контроле редовног плаћања пореза, и да се у случају када Агенција за привредне регистре констатује да неки предузетник, или фирма која се бави такси превозом, не измирује обавезе, таквим превозницима одузимају одзволе и доделе људима који су на листи чекања, истакао је таксиста Радован Стојановић.
Интерес града је да такси превоз буде квалитетан, са ценама које су приступачне грађанима, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, и додао да од представника такси удружења очекује предлоге који могу да допринесу квалитету градске одлуке о регулисању ове врсте превоза, чије је доношење најављено за децембар.
- Позвао сам представнике такси удружења и оних који немају дозволу, а налазе се на листи чекања за прилику да буду такси возачи, да разговарамо о такси превозу у граду. Очекивао сам већи број учесника састанка али очигледно постоје проблеми о којима не желе да причају јавно. Наша намера је да Град Шабац до краја године донесе нову одлуку у складу са новим законом, усвојеним у новембру ове године. Циљ је да имамо што бољу градску услугу. Посебно је важна чињеница да је такси превоз, као врста јавне службе, непрекидно под лупом грађана који оцењују квалитет услуге. Очекујем добре предлоге које ћемо формулисати у квалитетној градској одлуци, рекао је градоначелник Шапца.
Према подацима Агенције за привредне регистре, осам регистрованих шабачких таксиста је избрисано из регистра ове организације. Градске службе покренуле су поступак одузимања дозволе против три особе, док је пет таксиста уложило жалбу, тако да су њихови поступци и даље у току.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa