Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
УРЕЂЕЊЕ ЦЕНТРА ПРЊАВОРА

НОВИ ТРОТОАРИ И ПАРКИНГ

На иницијативу мештана Прњавора, уређени тротоари и пешачке стазе у овом мачванском месту
У непосредној близини Цркве светог Илије у Прњавору и Основне школе „Краљ Александар Карађорђевић“, прошле недеље извршени су радови на асфалтирању пешачких стаза и паркинг простора. У сарадњи са мештанима, представници Градске управе планирају наставак радова.
- Површина изграђеног тротоара износи око 800 квадратних метара, док је површина новоизграђеног паркинга 500 квадрата. У склопу ових радова биће посађено 17 садница у центру, а биће постављено и седам стубова јавне расвете, што ће допринети још лепшем изгледу читавог простора у центру Прњавора, навео је Владимир Недељковић, директор Јавног предузећа за управљање грађевинским земљиштем.
Мештани Прњавора задовољни су сарадњом са Градском управом по овом питању.
- Захвални смо представницима града и Небојши Зеленовићу, јер су уважили наш апел и одлучили да финансирају уређење центра Прњавора. Надамо се да је ово почетак још боље сарадње Градске управе и мештана Прњавора, јер идеја и простора за нове пројекте има на претек, рекао је Петар Самуровић из Црквеног одбора.
Инвестицију Градске управе подржавају и чланови Савета месне заједнице Прњавор.
- Драго нам је да је град препознао потребе Прњавора. Надамо се да ћемо у сарадњи са Градском управом асфалтирати нешто више од шест километара путева на подручју Прњавора, а верујемо да ће се и уређење пешачких стаза, односно тротоара у нашем месту, каже Драган Ердевички, председник Савета месне заједнице Прњавор.
Инвестицију у Прњавору реализовали су Јавно предузеће за управљање грађевинским земљиштем и Дирекција за путева. Извођачи радова биле су шабачке фирме „Југокоп Подриње“ и „Рефлекс“ а вредност инвестиције износи четири и по милиона динара. Представници Градске управе кажу да ће у наредном периоду уредити још седам сеоских центара на подручју Шапца.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa