Инфо

19. новембар 2015.19. нов 2015.
ИТАЛИЈАНСКА ФИРМА „ВОПАКЕЛ“ У ФЕБРУАРУ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 5,5 МИЛИОНА ЕВРА

У новој италијанској фирми која почиње са пословањем у Шапцу, посао ће у старту добити 40-так радника, а у плану је запошљавање још 80 особа
Позитивно искуство пословања италијанских компанија у Шапцу, близина границе са државама из којих се допремају сировине, бесцарински статус и ажурност локалне самоуправе приликом прибављања неопходне документације, били су пресудни фактори за долазак италијанске фирме „Вопакел“ у наш град. Примарна призводња ће се одности на полиетиленске фолије и индустријске вреће.
- За инвестирање у Шабац смо се одлучили након позитивног искуства са Интерцелом, у ком смо започели производњу 2007. године. Наишли смо на веома гостољубиву Градску управу и добили велику подршку Града. Шабац има добру логистичку позицију, налази се близу граница са Хрватском и Мађарском, одакле долази наша сировина потребна за производњу. Шабац није велики град, тако да нема ни велику бирократију, али има све што је потребно за пружање адекватних услуга, рекао је Дејвид Томасин, генерални директор „Вопакела“.
Италијанска фабрика биће изграђена у рекордном року, а запослиће велики број високообразованих људи. Градоначелник Небојша Зеленовић, који је прошлог четвртка посетио локацију на којој се гради фабрика, истиче да је долазак „Вопакела“ потврда да Шабац има шта да понуди инвеститорима, чији долазак значи доста за побољшање укупног привредног амбијента у граду.
- Пре мање од годину дана представници фирме „Вопакел“ су ми се обратили како би били информисани о условима инвестирања у нашем граду. Брзо смо се договорили, тако да су откупили три хектара земљишта и почелу градњу. Фабрика би требала да буде завршена до фебруара 2016. године, а према информацијама које сам добио од директора фирме, производња ће почети у марту. Радује ме то што ће се у фабрици, површине 3.600 квадрата, запослити близу 40 људи из Шапца, углавном машинске и електро струке. Фирма ће производити квалитетан производ за европско тржиште. Захваљујући доброј опремљености, у нашој Индустријској зони сваки потенцијални инвеститор може да нађе погодно тло за инвестирање, рекао је Зеленовић.
„Вопакел“, на основу бизнис плана, веома озбиљне намере у погледу производње и пласмана робе, истакли су представници ове компаније.
- За почетак планирамо да поставимо две производне линије. Примарна делатност ће нам бити производња полиетиленских фолија и индустријских врећа. Желимо да снабдевамо српско и инострана тржишта производима високог квалитета. У томе ће нам помоћи 40-так људи који ће са послом почети у фебруару, а планирамо да запослимо још 80 радника, навео је Фредерико Федалто, један од директора.
Од почетних преговора са људима из италијанске фирме до почетка производње проћи ће мање од годину дана. Такву ажурност град нуди и свим осталим, страним и домаћим инвеститорима.
- Пример „Вопакела“ потврђује да смо спремни да инвеститорима понудимо добре услове. Један од најважнијих задатака локалне самоуправе је креирање услова за долазак нових инвеститора и отварање нових радних места. Подједнако су нам важни страни и домаћи привредници који доприносе привредном и економском развоју града, нагласио је Зеленовић.
Италијанском инвеститору у Северозападној индустријској зони град је омогућио инфраструктурне прикључке за воду, канализацију и гас. Фирма из околине Трста ће у првој фази пословања инвестирати 3,6 милиона евра, док ће у наредном периоду уложити још два милиона евра у производњу.
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa