Инфо

3. децембар 2015.3. дец 2015.
ОШ „Лаза К. Лазаревић”

Огледни час наставника

У сарадњи са Центром за стручно усавршавање и просветном саветницом Снежаном Јадрановић, професорке математике Весна Николић и Драгана Максимовић су у петак, 4. децембра 2015. године одржале огледни час намењен ученицима 5. разреда који су овом приликом на један другачији и иновативнији начин уживали у математичким заврзламама у вези са упоређивањем разломака.
Циљ оваквих часова је размена искустава и побољшање наставне праксе. Судећи по извештају евалуатора и колега који су присуствовали реализацији поменутог часа, ОШ „Лаза К. Лазаревић” и овога пута може да се похвали својим наставним кадром који је на основу Стандарда за вредновање и посматрање школског часа оцењен највишом оценом.
Решавајући математичке недоумице, ученици одељења 5/1 имали су прилику да се сусретну са различитим типовима задатака који су активирали њихово логичко мишљење, а демонстративна наставна метода, различите методичке игрице, рад у групи и несебична преданост њихових наставница Весне и Драгане, у виду мотивације и давања подршке, довела је до изузетне активности ученика и њиховог залагања на часу.
У нади да ће овакав вид одржавања, посматрања и вредновања школског часа постати пракса, колектив “Лазине” школе спрема још много изненађења са циљем да се ученици на најбољи могућ начин мотивишу и припреме за предстојећа такмичења и пријемни испит, а касније и награде за остварене успехе и резултате.
Професор српског језика, Никола Т

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa