Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ОДРЖАНЕ ПРВОЈАНУАРСКЕ КОЊИЧКЕ ТРКЕ

Пехари за Убљане и Кривајце

Спортску годину у Шапцу, већ по традицији, отварају првојануарске коњичке трке. Траву шабачког хиподрома, овог првог јануара осетило је девет грла кроз две трке, једну галопску и другу трку галопера у сулкама. Организатор је првобитно планирао две галопске трке, пре наступа сулкаша, али је број пријава био мањи, те је програм скраћен.
У првој трци, на 800 метара, наступала су три грла: „Асасина“, „Телма Томас“ и „Торес“. Грло „Асасина“, које је предводио Тика Вујковић, носи епитет првог победника овдашњег хиподрома у 2016. Представник убске штале „Трлић“ контролисало је трку, издржало нападе „Телме Томас“ у циљној равнини и заслужено дошао до победничког пехара.
- Желимо да се „по јутру дан познаје“ и да овај 1. јануар најави берићетну 2016. годину. Наша „Асасина“ је сјајно грло и верујем да ћемо се још пуно пута радовати. Кажу наши људи „да се ваља неки посао започети за Божић“, тако да се озбиљно спремамо и за Божићне трке у Богатићу, у нади да ћемо и тамо бити најбржи – истичу у штали „Трлић“.
Више интересовања било је за трке сулкаша. На стартном месту се нашло шест грла, а уздигнутих руку, крај су дочекали Кривајци. Драган Андрић из Криваје предводио је свог „Принца Кривајског“ до прве победе. За половину тела, у дуелу за друго место, „Адана” је била бржа од „Лудвиг Ван Гила“. Позиција четири припала је „Мy Беттy Бооп“.
Љубитеља коњичког спорта на подручју Шапца, Мачве и Поцерине има много и сви су навикли да одмах после дочека, тачно у подне, 1. јануара, дођу на Шабачки хиподром.
- Иако је прилично хладно време, температура у минусу, готово хиљаду људи је дошло да гледа трке. Нису ту само Шапчани, има много гостију из околних подручја. Ово је лепа традиција, а наша обавеза да је одржавамо. Ми смо престоница коњичког спорта Србије, а таква „титула“ носи одговорност. Иза нас су готово две деценије трка 1. јануара, а сигуран сам још пуно испред нас – истиче председник клуба, Александар Драгојевић.
Већ за Божић, трке су планиране за хиподром у Богатићу, а наредни галопски састанак у Шапцу заказан је за пролеће, 3. април, када би требало да стартује нова сезона. У плану је 11 трка током 2016. године.
Д.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa