Инфо

31. децембар 2015.31. дец 2015.
ПРЕТПРАЗНИЧНО РАСПОЛОЖЕЊЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ КЛУБУ

БЛАЖЕНСТВО ДАРИВАЊА

„Добродошли сви ви који поштујете традицију, обичаје, који волите празничне атмосфере и који држите до тога да некога за празник обрадујете“, чуло се недавно на отварању традиционалне Новогодишње и Божићне продајне изложбе корисника Геронтолошког центра Шабац
Корисници Геронтолошког центра Шабац и ове године одржали су своју традиционалну дводневну продајну изложбу. У пријатној атмосфери омаленог простора Геронтолошког клуба крајем године, могли су се видети ручни радови, украси, како новогодишњи тако и божићни. Све оно што је за симболичну своту пронашло пут до оних који ће некоме улепшати предстојеће празнике.
- Добродошли сви ви који поштујете традицију, обичаје, који волите празничне атмосфере и који држите до тога да некога за празник обрадујете. Ухватило нас је неко блажено расположење свесни да ће се овим обрадовати најпре корисници, затим сви ви који сте дошли и на крају неко трећи коме ћете поклонити ове прелепе примерке - рекла је учитељица у пензији Наталија Недић, корисница Геронтолошког центра, отварајући изложбу.
Сав приход од продатих радова, насталих у оквиру радне терапије, искористиће се за куповину потребног материјала.
- Радова има велики број, а радили су сви они који могу, односно, којима руке могу да раде. Ноге овога пута нису биле битне. Дружили смо се док смо радили. Људи су осетили атмосферу пре самог празника испуњену топлином, блискошћу, не само међу нама него и међу некима које нећемо ни упознати ни видети а који ће добити неке од ових поклона. Све ове радове урадиле су особе које су цео живот нешто радиле. И кад су се сад нашли у положају да не могу бити онако активни како су били некад ово им сада значи везу, спој, са оним што су некад били и са оним што су данас како би се осетили корисним, повезаним са неким. Једноставно, како рече једна бака: „Док радим ја живим“ - додала је Наталија.
У име чланова Геронтолошког клуба све присутне поздравила је Вукица Копривица на себи својствен начин - стиховима написаним у част оних који су својим вредним рукама створили предмете уткавши у њих и доста љубави.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa