Инфо

21. јануар 2016.21. јан 2016.
СТАРТОВАЛЕ ПРИПРЕМЕ РАДНИЧКОГ ЗА ПРОЛЕЋНУ ПОЛУСЕЗОНУ

Оптимизам пред пролеће

Првих постпразничних дана у јануару, тренинзима су се вратили и фудбалери другог најстаријег шабачког фудбалског клуба. Шабачки „Раднички“, у наставак Окружне лиге улази са петог места. Пролеће ће не доноси резултатски притисак на „црвене“, али ће они вребати шансу да се укључе у борбу за титулу
После две сезоне, где је титула била једина амбиција и једини прихватљив резултат, који су фудбалери Радничког и остварили, Шапчани ни у Окружној лиги не одустају од озбиљне улоге. Ипак, овај пут, улогу фаворита за трофеј препуштају другим екипама.
- „Дрина“ и „Мачва“ Богатић су главни претенденти за прво место и имају улоге фаворита у борби за виши ранг. Лидер из Љубовије има седам бодова више од нас, али је лига врло уједначена, те ће свакако бити неочекиваних резултата. Усресређени смо на своју игру и чекамо прилику. Уколико нам се укаже, нећемо је пропустити – истиче тренер Ђорђе Михаиловић.
Седмонедељне припреме биће спроведене у Шапцу. Играчи Радничког тренираће у балону и на отвореном. Између осталих, Лукић, Игњатовић и Вујанић неће играти за „Раднички“ у другој полусезони, а на првој прозивци појавило се и шест новајлија, који би ускоро требало да буду регистровани: голмани Јовић и Жеравић, односно, Рувидић, Мањенчић, Ђокић, Лука и Огњен Лујановић.
- Велико појачање за нас је и повратак Младена Драгићевића и Марка Николића, који су због повреда пропустили скоро целу полусезону. Они су поново у тренажном процесу и рачунамо на њих током пролећа – додаје Михаиловић.
Први део првенства донео је много неочекиваних резултата, варирала је и игра Шапчана, али првотимци верују да непланираних киксева неће бити у наставку.
- Славили смо у Богатићу, надиграли „Хајдук Станко“, „Синђелић“ у Липници, а опет наша лоша игра и недостатак среће, допринели су да изгубимо на свом терену од „Подриња“, Прњавора, „Дрине“, освојимо само бод против Антимона. Квалитет нам сигурно ненедостаје, остаје да га покажемо и на терену. Озбиљно и предано прилазимо сваком тренингу, морамо бити сконцентрисани на сваком мечу и не треба да бринемо за резултат. Нисмо први фаворити за титулу, али чекамо своју шансу – истиче капитен, Милош Косјер.
Проверу напретка на припремама даће и тренинг мечеви. Први дуели су договорени са Карађорђем из Мишара и Младим Борцем. Наставак Окружне лиге је 12. марта, када Шапчани гостују у Прњавору, екипи Младости, у 16. колу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa